15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialHotelierii clandestini trag in piept Fiscul

Hotelierii clandestini trag in piept Fiscul

Tot mai multi turisti romani prefera sa apeleze la serviciile asa-zisilor "hotelieri clandestini”. Preturile mari din plin se-zon estival ii determina pe cei mai multi sa incline catre oferta celor care pe timpul verii isi pun la bataie propriile case de vacanta sau apartamente. Comparativ cu tarifele percepute de patronii hotelurilor, chiriile de sezon sunt mai atractive, iar locuintele ofera aceleasi servicii ca si unitatile hoteliere. Mai mult, in majoritatea cazurilor dotarile apartamentelor sunt peste celor oferite de hotelurile trei stele.

Oferta clasica, neinteresanta

Agentii de turism sustin ca hote-lierii de pe litoral au scumpit in trei randuri tarifele de cazare de la inceputul sezonului si pana in prezent. Acest lucru nu le-a ramas indiferent turistilor pentru ca ei vor sa-si petreaca concediul de vara alaturi de familie, iar preturile practicate ii influenteaza in mod direct.
Astfel, in conditiile in care o camera de trei stele a ajuns in plin sezon sa coste mai mult de 600 de lei noi pe noapte, e normal ca turistul sa opteze pentru oferte mai bune pentru buzunarul lui.
Prin aceasta practica a tarifelor exagerate, hotelierii clandestini au castigat teren, vilele sau apartamentele tip hotel, complet utilate, ajungand sa aiba mai mare cautare.
In aceste conditii, oferta clasica devine neinteresanta. Oferta variata, la preturi accesibile, pune in dificultate turistul care are de ales intre garsoniere si apartamente in vilele de pe malul lacului din Mamaia si celelalte statiuni. In aceste zile toride, plusul de confort al acestor apartamente sau vile il constituie si aerul conditionat, ce ridica pretul chiriei. In plus, chiriasii apartamentelor ori garsonierelor din vile au o serie de avantaje in aceste locatii pe care hotelurile nu le ofera. Ei se pot folosi de gratarele existente, pot face sport in curtile acestor vile si pot folosi piscina, acolo unde ea exista. Tarifele de inchiriere se negociaza la sange, la stabilirea pretului atarnand si numarul de persoane si perioada de contractare.

Peste 700 euro pe luna

Aceasta este suma pe care un particular o poate obtine din inchirierea cu ziua timp de o luna. Dupa ce se scad cheltuielile cu energia electrica, intretinerea se trage linia, iar proprietarul vilei vede daca iese pe plus sau minus. In cele mai multe cazuri, afacerea este rentabila.
Multi localnici prefera pe timpul verii sa-si faca bagajele sa se mute pe la rubedenii pentru a-si inchiria propria casa pe timpul sezonului estival.

Afacere rentabila

Inchirierea locuintelor pe perioada de vara este o afacere rentabila pentru ca acesti hotelieri clandestini prin preturile practicate au un flux continuu de clienti. In timp ce patronii de hoteluri platesc impozite pentru veniturile incasate, de cealalta parte, hotelierilor clandestini le aduce bani acest tip de turism. Ei nu se inghesuie sa-si declare castigurile de o vara la Fisc. Patronii unitatilor de cazare din statiuni nu sunt de acord cu acest tip de venituri, catalogand activitatea hotelierilor clandestini un business ocazional, refuzand sa compare serviciile lor cu cele organizate in sistem hotelier.

Cele mai citite

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă