12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialHoroscopul vedetelor

Horoscopul vedetelor

Tea Leoni, 25 februarie 1966
Remarcandu-se prin umor si stilul flamboaiant, Tea Leoni a devenit celebra la mijlocul anilor ‘90. Nelinistita Elizabeth Tea Pantaleoni renuntase sa-si termine studiile de antropologie si psihologie de la colegiul Sarah Lawrence pentru a calatori. Pasii o purtasera prin Italia si Japonia inainte de a se fi intors in SUA, cu intentia de a absolvi Harvardul. N-a fost sa fie: cu ceva experienta in modeling, Tea a castigat, mai mult dintr-o joaca, un rol intr-un serial ce intentiona sa readapteze "Ingerii lui Charlie". Productia n-a depasit stadiul de proiect, insa Tea a continuat sa primeasca roluri in televiziune si apoi in cinema. In 1992 aparea in "A League of Their Own", era protagonista sitcomului "Flying Blind" si crea rumoare in urma unui interviu in care isi exprima opiniile foarte libere. In 1994, "The Counterfeit Contessa" ii revela, pe langa frumusetea atletica, nonconformismul si istetimea, atuuri puse in valoare un an mai tarziu in serialul "The Naked Truth". In palarel, obtinea rolul principal feminin din succesul de casa "Bad Boys" alaturi de nou-consacratul star Will Smith. De aici incolo, alternand rolurile in televiziune cu cele in productii cinematografice, Tea avea sa fie mereu in atentia presei, pe care a surprins-o in 1997 casatorindu-se fulgerator cu David Duchovny, la vremea aceea faimosul agent Mulder din "Dosarele X". Umorul si inteligenta au facut casa buna, iar Tea a reusit, de-a lungul unei decade, sa construiasca o familie, sa creasca doi copii si sa apara in blockbustere ("Jurassic Park III"), comedii trasnite ("Flirting with Disaster"), filme romantice ("Family Man" cu Nicolas Cage), dar si in "Hollywood Ending" (filmul lui Woody Allen), alaturi de Al Pacino in "People I Know" ori in debutul regizoral al sotului ei, "House of D". A revenit la comedie cu "Spanglish" si a continuat cu "Fun with Dick and Jane", unde a facut pereche cu Jim Carrey. Anul trecut, Tea a bifat o aparitie in "Ghost Town", insa mariajul a intampinat greutati, sotul internandu-se intr-o clinica pentru tratatea dependentei de sex. Din octombrie cei doi sunt separati, insa nu divortati, iar in recentele interviuri, ocazionate de nominalizarea la Globul de Aur pentru rolul din "Californication", David a multumit sotiei si copiilor pentru sustinerea neconditionata.

Johnny Cash, 26 februarie 1932
Universal recunoscut pentru vocea sa distincta, baritonala, temperamentul volatil, infatisarea de dur cu inima de aur, Johnny Cash si-a atras renumele de "Man in Black" datorita look-ului pe care l-a lansat si cultivat: costume negre si haine de piele. Imaginea rezona puternic in inima publicului pentru ca era in consonanta cu natura sa si venea in completarea versurilor amare cu iz romantic sau tragic. Un cantaret-poet cu rabufniri de revolta. Desi a fost arestat in cateva randuri, Cash n-a stat niciodata la inchisoare mai mult de o zi, dar s-a identificat cu detinutii, cu dezmostenitii sortii, cu cei aflati la marginea societatii, la limita unor legi uneori strambe. Convingerea aceasta l-a determinat sa dea nastere unui faimos sir de concerte in inchisori, iar cel de la Folsom, unde a cantat despre razvratire, iubire si mantuire in fata unei multimi de detinuti, i-a cimentat renumele. Adevarata legenda a muzicii, considerat unul dintre cei mai influenti muzicieni ai secolului XX, Cash a sustinut, promovat si influentat multi artisti. Intr-o cariera ce a traversat cinci decade, in care a inregistrat peste 1000 de cantece, a scos zeci de albume vandute in peste 90 milioane de copii si a castigat 11 premii Grammy, muzica sa "a traversat linia" dintre rock’n’roll si country, preluand influente blues, folk si gospel. Ultimele sale albume – spre deosebire de cele timpurii, cu note umoristice, dulci-amarui sau romantice – tratau tema credintei si a mantuirii. De la inceputul anilor ’60, cand cariera sa luase avant, a avut lungi perioade de abuz de droguri. In acei ani, desi isi pierdea deseori controlul, creativitatea sa a cunoscut varfuri din care s-au nascut hituri, insa comportamentul distructiv a dus la destramarea primei casnicii. Spre sfarsitul deceniului a reusit sa-si invinga adictia cu ajutorul celei care avea sa-i devina sotie in 1968 (la 18 ani de la prima lor intalnire), June Carter. Au avut impreuna un baiat, au sustinut turnee timp de 38 de ani, au compus si au cantat impreuna hituri ca "Ring of Fire" sau "Jackson" si s-au stins in acelasi an, la numai 4 luni distanta. Au avut una dintre cele mai frumoase si tumultuoase povesti de iubire, admirabil intruchipata de Joaquin Phoenix si Reese Witherspoon in "Walk the Line", filmul lansat in 2005, spre incantarea publicului si a criticilor deopotriva.

Javier Bardem, 1 martie 1969
Cautand sa interpreteze tipologii diferite, complexe si contrastante, Javier Bardem si-a construit o solida cariera al carei fundament este abilitatea cameleonica de a se cufunda in personaje pana la confundarea cu acestea. Fiecare rol a insemnat o transformare fizica, mentala si comportamentala, iar indelungata sa ezitare de a intra in zona mainstream l-a facut cu atat mai incitant pentru cineastii de peste Ocean. Nascut in Insulele Canare, cel mai tanar membru al unei dinastii pentru care filmul e o afacere de familie (bunicii, parintii si fratii fiind actori, iar unchiul un reputat regizor) a debutat la 6 ani in "El Picaro". Primul rol matur i-a fost oferit in 1990, in "Las Edades de Lulu", si in doi ani isi construise deja o reputatie de star macho (in special gratie rolului din comedia neagra "Jamon, jamon"). Refuzand sa fie incadrat in tipare, Javier a fost foarte atent cu alegerile artistice, iar colaborarea cu Pedro Almodovar (inceputa cu "Tacones lejanos" si continuata cu "Carne tremula") si rolurile rasplatite cu premiul Goya din "Dias contados" si "Boca a boca" anuntau un actor de mare forta interpretativa. Momentul adevaratei recunoasteri a acestui talent a fost distribuirea in rolul scriitorului persecutat politic Reinaldo Arenas, bolnav de SIDA, din filmul lui Julian Schnabel "Before Night Falls". Interpretarea l-a propulsat in atentia internationala, Bardem devenind in 2001 primul actor spaniol nominalizat la Oscar. Din acel an ofertele au curs, insa Javier se incapatana sa refuze comercialul; alegerile sale s-au numit "The Dancer Upstairs" (regizor: John Malkovich) si in 2004 un alt rol tulburator, al paraplegicului luptand pentru dreptul la moarte din drama "Mar adentro", care ii aducea al patrulea premiu Goya. Hotarat sa lucreze preponderent cu rafinati regizori europeni, Javier s-a aratat totusi interesat de rolul unui lord al crimei din "Collateral", anticipand personajul ce avea sa-i aduca in 2007 BAFTA, Oscarul, Globul de Aur pentru rolul secundar al ucigasului sociopat din filmul fratilor Coen "No Country for Old Men". Filmografia remarcabila a lui Bardem s-a imbogatit in 2007 cu ecranizarea romanului lui Marquez "Dragoste in vremea holerei", 2008 a consemnat prima colaborare – "Vicky Cristina Barcelona" – cu Woody Allen (si a doua cu actrita Penelope Cruz, in prezent iubita sa), iar 2009 va marca intalnirea cu regizorul Alejandro Gonzalez Inarritu.

Daniel Craig, 2 martie 1968
El e noul Bond, James Bond! Numele lui Daniel Craig, vehiculat in 2005 ca succesor la rolul celui mai faimos si mai indragit agent secret fictional, starnise uimire si neincredere din partea presei si a cinefililor. Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton si chiar Pierce Brosnan (cel care reinviase franciza, dar care dorea sa "evadeze" din pielea agentului 007) sustinusera alegerea lui Daniel. Motivul era evident: desi aparent departe de "profilul Bond", caruia in final i-a adaugat noi dimensiuni, Daniel Craig era un actor cu experienta si renume castigate in teatrul si televiziunea britanice, dar si pe plan international, unde jucase alaturi de Kim Basinger in "I Dreamed of Africa", Angelina Jolie in "Lara Croft: Tomb Raider", Gwyneth Paltrow in "Sylvia", Sienna Miller in "Laye Cake". Nascut in Liverpool, Daniel mostenise inclinatiile artistice ale mamei si la 16 ani se mutase in Londra pentru a studia la The National Youth Theatre si a absolvi ulterior prestigioasa Guildhall School of Music and Drama, unde colegi i-au fost Ewan McGregor si Joseph Fiennes. In cinema a debutat in 1992 cu "The Power of One", au urmat mici roluri in televiziune si apoi rolul principal din serialul BBC "Our Friends in the North". Desi a continuat sa lucreze cu BBC, a evitat stereotipurile si viata de showbiz, cautand sa se exprime pe cat posibil prin personaje de plan secund, interesante si iesite din tipar. Intensitatea din spatele privirii reci a atras atentia cineastilor si astfel Daniel a aparut in 1998 in rolul unui calugar in drama istorica "Elizabeth", apoi sub indrumarea unor Sam Mendes in "Road to Perdition" si Steven Spielberg in "Munich". In 2006, "Casino Royale", al 21-lea film din seria Bond, avea sa-l aduca in atentia lumii intregi, sa-l aseze pe lista starurilor de film tocmai pe el, actorul care nu iubea publicitatea. Daniel a facut fata cu eleganta britanica acestor "incercari", iar in urma succesului de public, dar si a incasarilor fabuloase aduse de pelicula, a semnat pentru inca patru filme din lucrativa serie. Anul trecut, "Quantum of Solace", Bondul nr. 22, a debutat pe ecrane cu acelasi succes.

Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă