20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialHoroscopul vedetelor

Horoscopul vedetelor

Emma Roberts, 10 februarie 1991
Desi nu se grabea sa creasca, Emma asteapta cu bucurie sa implineasca luna asta 18 ani. Motivul? "De acum voi putea filma cu norma intreaga, toata ziua!" Raspunsul poate parea surprinzator, nu insa pentru un copil care a crescut in preajma platourilor de filmare si care are actoria in gene – fiica fostului "baiat rau" al Hollywoodului, versatilul actor cu peste 100 de filme la activ, Eric Roberts, nepoata indragitei, respectatei si oscarizatei Julia Roberts. Impartindu-si timpul intre parinti dupa separarea acestora, Emma a crescut sub influenta faimoasei sale matusi, iar daca obtinerea primului rol (alaturi de Johnny Depp) la numai 9 ani, dupa primul casting, aducea a nepotism, ceea ce a urmat a confirmat talentul tinerei care azi are deja o experienta de zece ani in actorie. Dupa "Blow", o drama despre lumea drogurilor, Emma a fost distribuita in cateva comedii usoare, insa personajul care i-a adus o multime de fani a fost cel din serialul de televiziune "Unfabulous". Din 2004 pana in 2007, rolul pustoaicei vivace a transformat-o in idolul adolescentelor. Serialul a fost o punte pentru alte roluri pe marele ecran, dar si o portita pentru lansarea intr-o cariera muzicala. Astfel, in 2005 single-ul "If I Had It My Way" a figurat pe coloana sonora a filmului "Ice Princess" si tot atunci a aparut primul ei album. In 2006 era distribuita in "Aquamarine", film pentru care in anul urmator obtinea un premiu. Cel mai mare succes de pana acum este rolul Nancy Drew din franciza detectivistica readaptata in 2007. Doua dintre filmele anului trecut prezentate la Sundance au pe generic o Emma Roberts aflata in tranzitia spre maturizare. Pentru moment insa, ramane un teen idol.

Jane Seymour, 15 februarie 1951
Poate nu intamplator Jane Seymour si-a ales numele uneia dintre sotiile regelui Henric al VIII-lea: gratia princiara si frumusetea au fost si au ramas de-a lungul anilor atributele sale. Castigatoare a unui premiu Emmy si a doua Globuri de Aur, Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg si-a demonstrat talentul pe ecran si pe scenele de teatru si dans deopotriva. Fiica unui prosper medic englez, a debutat ca balerina la 13 ani. Avea aspiratii inalte, dar un accident a determinat-o sa-si indrepte interesul spre actorie. In film a debutat in 1968 in "Oh, What a Lovely War!", insa lumea a remarcat-o in rolul partenerei lui Roger Moore din "Bondul" anului 1973, "Live and Let Die". Desi urmatoarele filme au fost bine primite de public, consacrand-o in roluri romantice ("Undeva, candva" cu Christopher Reeve), televiziunea i-a oferit in anii ‘90 rolul pentru care avea sa fie universal recunoscuta, indragita si premiata: dr. Michaela Quinn din serialul cu acelasi nume. Jane n-a ocolit nici scena teatrului, unde a primit aplauze pentru rolul din "Amadeus". Actrita continua sa se afle in atentia producatorilor si a spectatorilor, aparand pe genericul unor filme cu succes comercial ca "The Wedding Crashers" (in 2005) ori in editia a cincea a emisiunii "Dancing with the Stars". Avea doi copii dintr-o casnicie anterioara cand, la 44 de ani, a dat nastere unei perechi de gemeni. Impreuna cu cel de-al patrulea sot, actorul si regizorul James Keach, a conceput si redactat o serie de carti pentru copii, se implica in activitati caritabile, a lansat o colectie de bijuterii si decoratiuni interioare si doneaza sume consistente pentru actiunile de lupta impotriva abuzurilor si de salvare a copiilor.

Mena Suvari, 13 februarie 1979
Una dintre imaginile iconice ale cinematografiei anilor 2000 este aceea a blondei Mena Suvari, cufundata intr-o cada plina cu petale de trandafiri. Fantezia personajului lui Kevin Spacey din drama satirica "American Beauty", filmata cu maiestrie, a ramas in memoria cinefililor de pretutindeni. Marele impact al filmului si atentia mediatica indreptata spre protagonisti au surprins-o pe Mena. Cu un parinte medic psihiatru, fata visase in copilarie la o cariera intelectuala. Insa infatisarea exotica (mostenire de la mama cu origini grecesti si tatal estonian) a purtat-o pe copila de 12 ani cu nume de rezonanta egipteana in lumea modei. La acea vreme incepuse sa cocheteze putin si cu actoria, iar cativa ani mai tarziu obtinea mici roluri in seriale ca "ER" sau "Chicago Hope". Nimic nu anunta insa succesul din 1999 al filmului care avea sa cucereasca Oscaruri si sa-i aduca Menei o nominalizare la premiile BAFTA. Poate doar rolul obtinut cu cateva luni inainte, al unei adolescente cuminti si indragostite in "American Pie". Peliculele aparute in acelasi an au revelat o actrita cu un registru larg de emotii, capabila sa treaca de la un rol de inocenta la unul de vampa adolescenta, bravand sexualitatea, obiect al pasiunii pentru un barbat matur si sastisit de monotonia unei casnicii amortite. De atunci, Mena alterneaza productiile comerciale si filmele independente cu subiecte acute sau neortodoxe. De remarcat au fost aparitiile in serialul "Six Feet Under" (conceput de realizatorul lui "American Beauty"), in "Spun" (un film din 2002 cu Mickey Rourke, despre lumea drogurilor) si, recent, in adaptarea nuvelei lui Hemingway "Garden of Eden", pentru care a suferit o transformare fizica mult comentata.

Sheryl Crow, 11 februarie 1962
De la baking vocal pentru solisti ca Michael Jackson, alaturi de care a cantat mai bine de un an in turneul din ‘88-’89, "Bad", Sheryl Suzanne Crow a explodat in lumea muzicii rock in 1993 cu albumul sau de debut, "Tuesday Night Music Club". Muzica ce imbina sounduri rock, country, folk si blues a vrajit ascultatorii, albumul vanzandu-se in sase milioane de copii si obtinand trei premii Grammy. Un an mai tarziu, single-ul "All I Wanna Do" a ramas saptamani la rand in varful topurilor si a consacrat-o definitiv. La fel de familiara ca vocea cantaretei a devenit imaginea ei de "fata cu chitara in mana si pletele in vant" care s-a cizelat pe parcursul anilor, transformandu-se intr-o femeie sofisticata, increzatoare si matura. Cu timpul, a adaugat noi influente pop muzicii sale, adunand inca cinci statuete Grammy la impunatoarea-i colectie. La inceputul anilor 2000, cu ocazia unui concert, l-a cunoscut pe Lance Armstrong, campionul Turului Frantei si invingator in lupta cu cancerul. Dupa o mediatizata relatie si o logodna s-au despartit, ca o ironie a sortii, cu putin inainte ca, la 44 de ani, Sheryl sa fi fost diagnosticata cu aceeasi boala. Asemenea lui Lance, a iesit invingatoare, iar dupa operatie, in 2007, a adoptat un baietel. In viata lui Sheryl se impletesc armonios muzica, statutul de mama si activismul politic (a sustinut fervent campania din 2008 a nou-alesului presedinte Barack Obama si, evident, nu a lipsit de la impresionantul concert ocazionat de investirea acestuia).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă