9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialHoria Tecău: Am avut emoţii, mă simt ca şi cum aş juca...

Horia Tecău: Am avut emoţii, mă simt ca şi cum aş juca în Cupa Davis

Tenismanul Horia Tecău a declarat, miercuri, după ce s-a calificat împreună cu Max Mirnâi în sferturile de finală ale turneului BRD Năstate-Ţiriac Trophy, că a avut emoţii şi a precizat că se simte la fel ca atunci când joacă pentru România în Cupa Davis, potrivit Mediafax.

“Am avut ceva emoţii, pentru că aşa am de fiecare dată când joc primul meci acasă, pentru că vreau să-i mulţumesc pe cei care vin sa mă vadă. A fost un singur moment în primul set unde meciul se putea schimba, în rest am fost în control. E minunat, mă simt ca şi cum aş juca în Cupa Davis. Tratăm acest turneu foarte serios, ca pe un turneu de Grand Slam sau Masters Series. Mă bucur că Victor Hănescu a câştigat în primul tur. Nu ne-am întâlnit prea mult în circuit, mai mult ne antrenăm împreună. E ciudat să joci împotriva unui prieten şi coleg. Românii au de ce să se bucure, pentru că vor avea un român în semifinale la dublu”, a spus Tecău.

Max Mirnâi a afirmat că simte o presiune constructivă, deoarece Horia Tecău joacă acasă. “Îmi place aici, e confortabil totul. Ieri (n.r. – marţi) am vizitat câteva locuri. Sunt aici cu familia şi copiii, s-au simţit bine câteva ore în mall. Am trăit câţiva ani în Florida alături de Gabriel Trifu şi tot timpul ne întrebam «ce faci?», dar pe aici aud şi multe cuvinte ruseşti, peste tot «da, da, da», dar mai aud şi «merci». E interesant. Ştiu că turneul acesta este foarte important pentru Horia Tecău şi simt o presiune constructivă”, a precizat Mirnâi.

Perechea Horia Tecău/Max Mirnâi (România/Belarus), cap de serie numărul unu, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy, dotat cu premii în valoare totală de 467.800 de euro. Tecău şi Mirnâi i-au învins, în primul tur, pe italienii Daniele Bracciali şi Potito Starace, cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră şi opt minute.

Pentru un loc în semifinale, Tecău şi Mirnâi vor juca împotriva perechii Victor Hănescu/Gilles Muller (România/Luxemburg).

Horia Tecău este deţinătorul titlului în proba de dublu, după ce anul trecut s-a impus alături de suedezul Robert Lindstedt.

Cele mai citite

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă