16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialHora satului a renăscut în Mărişel

Hora satului a renăscut în Mărişel

Vechile tradiţii sunt repuse în valoare într-una dintre cele mai frumoase comunităţi din Apuseni.

În ultimii ani, Mărişelul a devenit scena a tot mai multe evenimente cu iz tradiţional şi, totodată, o zonă în care cultura şi portul popular sunt păstrate la mare cinste. Chiar dacă Ziua Internaţională a Femeii nu este un obicei specific românesc, moţii au marcat momentul tot prin muzică, joc şi obiceiuri tradiţionale.

Duminică, Mărişelul a îmbrăcat straie populare în cinstea femeilor din sat şi a celor care au ales să-şi petreacă sfârşitul de săptămână în inima munţilor, într-o zonă turistică ce a devenit, în ultimii ani, perla turismului din Apusenii Clujului. Spectacolul festiv a început la ora 13.00 şi a cuprins în program cunoscuţi interpreţi de muzică populară: Cornel Borza, Amalia Codorean-Chinfriş, Mariana Morcan, Florian Roşan, Dan Florin Bota, Mihai Mariş, Dana Purcel, Livia Hetea şi Lavinia Mariş. „Aceştia au fost acompaniaţi de orchestra profesionistă «Cununa Transilvană», dirijată de Ovidiu Barteş, împreună cu Ansamblul folcloric «Cununa Apusenilor» al Casei de Cultură «Dumitru Sopon» din Gilău”, spun organizatorii evenimentului.

De la ora 16.00 participanţii au mers la joc. Hora satului a fost acompaniată de ansamblul de taragotişti din Mărişel. Seara s-a încheiat cu un bal tradiţional.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă