26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialHolera din Haiti a atins capitala

Holera din Haiti a atins capitala

Cinci cazuri de holeră au fost depistate în capitala haitiană Port-au-Prince, a anunţat ONU, în condiţiile în care bilanţul epidemiei este de peste 200 de morţi, relatează NewsIn.

Purtătoarea de cuvânt a ONU, Imogen Wall, a declarat că respectivele cazuri au fost izolate rapid şi a precizat că persoanele fuseseră infectate în zona marcată de epidemie -regiunea Artibonite-, de unde au călătorit apoi spre capitală.

Port-au-Prince nu este deci „un nou punct de infectare”, a subliniat oficialul.

Persoanele rămase fără locuinţe în urma seismului din ianuarie sunt extrem de vulnerabile. Ele trăiesc în corturi şi sunt expuse holerei – o infecţie intestinală determinată de o bacterie transmisă prin apă sau alimente contaminate.

Holera provoacă diaree şi vomă, ducând la deshidratare grav. Poate ucide rapid dacă nu este tratată.

Autorităţile încerarcă să împiedice extinderea virusului dincolo de Artibonite şi Platoul Central. În total, s-au înregistrat 2.676 de cazuri până duminică.

Sâmbătă, preşedintele unui ONG american a avertizat că autorităţile haitiene şi organizaţiile internaţionale nu au acţionat  suficient de rapid. „Au trecut peste 72 de ore şi nu există un cordon de siguranţă. Mai este însă timp pentru a acţion pentru a limita nunărul deceselor”, a insistat acesta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă