17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialHodorkovski vrea eliberarea condiţionată

Hodorkovski vrea eliberarea condiţionată

Fostul magnat rus al petrolului, Mihail Hodorkovski, şi fostul său partener de afaceri Platon Lebedev au cerut eliberarea condiţiionată din închisoare, după ce au ispăşit mai mult de jumătate din pedeapsă, scrie Ria Novosti.

„Cer să examinaţi problema eliberării mele”, se arată în textul fostului şef Yukos, postat pe site-ul avocaţilor celor doi. „Articolele potrivit cărora am fost condamnat permit posibilitatea eliberării după ispăşirea a jumătate din pedeapsă. Au trecut 7 ani şi jumătate din cei 13. Nu-mi recunosc vina, din moment ce încă mă lupt în justiţie pentru schimbarea verdictului„.

Potrivit agenţiei Interfax, un document asemănător a fost semnat şi de Lebedev. Cererile au fost înaintate Curţii din Moscova.

Avocatul lui Hodorkovski a explicat că acesta are dreptul de a fi eliberat atât pentru faptul că a trecut jumătate din pedeapsă, cât şi pentru că nu are nicio pedeapsă disciplinară.

Nu s-a specificat când va avea loc înfăţişarea.

Săptămâna trecută Curtea din Moscova a scurtat pedeapsa lui Hodorkovski cu un an. Alături de Lebedev, Hodorkovski va fi eliberat în 2016, în loc de 2017.

După cum relata anterior romanialibera.ro, Mihail Hodorkovski şi principalul său asociat Platon Lebedev sunt deţinuţi începând din 2003, ei fiind condamnaţi în 2005 la opt ani de închisoare pentru escrocherie şi evaziune fiscală. Pedeapsa le-a fost prelungită la 30 decembrie până în 2017, pentru furt de petrol şi spălare de bani.

Cele mai citite

VIDEO. Ozana Barabancea vorbește despre momentul în care a fost dată afară de la emisiunea „Te cunosc de undeva”

Ozana Barabancea a oferit detalii despre momentul în care a fost dată afară din emisiunea „Te cunosc de undeva” în cadrul unei apariții recente...

România, noul centru medical din sud-estul Europei, atrage tot mai mulți pacienți străini

România se conturează ca un pol important al serviciilor medicale în sud-estul Europei, atrăgând din ce în ce mai mulți pacienți din afara țării...

Convorbirile telefonice între salariați, armă juridică în litigiile de muncă

Convorbirile sunt admise ca probă, chiar dacă au fost efectuate fără acordul sau informarea prealabilă a interlocutorului Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă