21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHezbollah respinge punerea sub acuzare a membrilor săi pentru asasinarea lui Hariri

Hezbollah respinge punerea sub acuzare a membrilor săi pentru asasinarea lui Hariri

Liderul Hezbollah Hassan Nasrallah a respins punerea sub acuzare a patru dintre membrii mişcării sale, pentru asasinarea, în 2005, a fostului premier libanez Rafik Hariri, relatează NewsIn.

El a avertizat că nicio putere nu va putea să îi aresteze pe „onorabilii fraţi”, ale căror nume nu au fost date publicităţii încă. „Nu pot să îi găsească sau să îi aresteze, nici în 30 de zile, nici în 60 de zile, într-un an, doi ani, 30 de ani sau 300 de ani”, a subliniat el.

„Va avea loc un proces în lipsă, un proces al cărui verdict a fost decis deja”, a adăugat Nasrallah.

El a dat, însă, asigurări, că inculpările făcute de instanţă nu vor duce Libanul spre un război civil, „pentru că există un guvern responsabil în Liban, care nu va acţiona din răzbunare„.

Aceasta este prima reacţie la inculpările emise joi de Tribunalului Special pentru Liban. Imediat după discurs, în Beirut a avut loc un foc de artificii.

Mişcarea islamistă şiită a denunţat în repetate rânduri tribunalul ONU şi a ameninţat că se va răzbuna.

Hariri şi alte 21 de persoane au murit la 14 februarie 2005 într-un atentat.

Şase ani mai târziu, acest dosar încă afectează Libanul, care trece şi printr-o criză politică, provocată parţial de divergenţele pe tema tribunalului special care se ocupă de dosar.

Fiul lui Hariri, Saad, conduce un bloc politic numit „14 martie”, ce include lideri creştini. Rivalul său este Hezbollah.

Rafik Hariri a fost şi cel care a inpulsionat „renaşterea” Beirutului ca perla Mediteranei, investind în renovarea centrului.

Cele mai citite

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Mircea Geoană ia apărarea jurnaliștilor americani și celui român anchetați de Rusia

Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci şi o responsabilitate, afirmă Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale. El condamnă "cu toată fermitatea"...
Ultima oră
Pe aceeași temă