20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialHCM nu se regăseşte

HCM nu se regăseşte

Echipa de pe litoral rămâne fără victorie în grupele Ligii Campionilor şi depăşirea performanţei din sezonul trecut pare aproape imposibilă.

A doua partidă pe care HCM Constanţa a disputat-o în grupele Ligii Campionilor nu a adus nimic nou pentru echipa de pe litoral. Constănţenii au cedat pe terenul germanilor de la Flensburg cu scorul de 22-29 şi astfel rămân fără punct în actuala ediţie.

Meciul de le Flensburg a început catastrofal pentru echipa pregătită de Jovika Cvetkovic. Constănţenii nu au reuşit să puncteze pe tabelă decât în minutul 11, această reuşită venind în urma unei aruncări de la 7 metri. Primul gol din acţiune reuşit de constănţeni a venit la 12 minute după primul fluier al arbitrilor. Această perioadă de „secetă” a fost decisivă pentru gruparea constănţeană care, apoi, nu a mai putut recupera diferenţa.

Prima repriză a fost dominată categoric de gazde. care au intrat la cabine când tabela indica 15-7 în favoarea lor. După odihnă, jocul s-a schimbat radical. Echipa de pe litoral a trecut la o apărare agresivă care a pus echipa germană în dificultate. Atacul a început şi el să funcţioneze, mai ales datorită lui Laurenţiu Toma, care a punctat aproape la fiecare acţiune a sa, el fiind şi golgeterul partidei, cu 10 goluri marcate. Riganas şi Csepreghi l-au secondat pe Toma, fiecare reuşind să marcheze câte patru goluri. Cele zece minute din startul partidei şi diferenţa consemnată atunci au fost însă decisive, echipa de pe litoral fiind în imposibilitatea de a recupera cele opt goluri.

Un calcul simplu arată că echipa de pe litoral a reuşit să câştige repriza secundă, dar acest lucru nu are nici o semnificaţie în clasament. Soarta constănţenilor este departe de a se schimba, în condiţiile în care echipa de pe litoral urmează să joace pe terenul celei mai bune echipe a grupei, Ciudad Real din Spania. 

 

Pe ultimul loc

A doua etapă a grupelor Ligii Campionilor s-a încheiat. Meciurile Grupei D, din care face parte şi HCM, o au ca lideră pe Ciudad Real. Surpriza etapei s-a consemnat la Sarajevo, unde Bosna din localitate a remizat cu Croaţia Zagreb. Acest lucru face ca, după disputarea a două runde, HCM Constanţa să rămână singura echipă a grupei care nu a acumulat nici măcar un punct.

 

12 goluri a marcat Laurenţiu Toma în primele două etape ale Ligii Campionilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă