13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM Constanţa începe noua stagiune internă

HCM Constanţa începe noua stagiune internă

Echipa de pe litoral este câştigătoarea ultimelor două ediţii şi principala favorită la un nou trofeu

 

Handbalul masculin intern a fost dominat în ultimii doi ani de HCM Constanţa. Echipa de pe litoral a reuşit să cucerească titlul fără nici un fel de emoţii, iar în stagiunea trecută şi-a trecut în cont şi Cupa României. Sezonul oficial a fost deschis de Cupa FRH, competiţie oficială organizată de forul de la Bucureşti şi care a echivalat cu Supercupa României. HCM a câştigat şi acest trofeu, mai greu decât se aştepta, dar a demonstrat că şi atunci când joacă prost se poate impune, lucru subliniat şi de tehnicianul Ion Crăciun. „Am jucat prost în finala Cupei FRH, dar am reuşit să ne impunem. Acest lucru îl pot face doar echipele mari”, declara tehnicianul formaţiei constănţene.

Azi, HCM Constanţa deschide sezonul în Liga Naţională. Gruparea de la malul mării joacă în devans meciul din runda inaugurală. De la ora 17.00, în Sala Sporturilor din Constanţa, HCM întâlneşte echipa CSM Satu Mare. Ultima întâlnire dintre cele două formaţii a avut loc la ediţia trecută a Cupei României, în sferturile de finală. Echipa de pe litoral s-a impus categoric, scor 43-27, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei pe care avea să o câştige. De atunci s-au întâmplat multe. HCM a adus mai mulţi jucători de naţională, s-a întărit pentru noul sezon, în timp ce echipa din Satu Mare a pierdut o serie de jucători valoroşi, iar acum se află în reconstrucţie. „Faţă de întâlnirea din Cupa României există modificări în ambele echipe. Deşi nu sunt semnificative, acestea vor avea efect pe tabela de marcaj. Ceea ce trebuie spus este că noi trebuie să ne impunem şi să începem cu dreptul acest sezon”, a declarat secundul constănţenilor, Eden Hairi.

În accepţiunea multor spe-cia-lişti din handbal, HCM Constanţa este principala favorită a sezonului graţie stabilităţii financiare şi lotului puternic de care dispune.

Vor în optimi

Faptul că meciul din etapa inau-gurală a Ligii Naţionale a fost devansat se datorează faptului că HCM este angrenată şi în Liga Campionilor. Constănţenii vor să îşi facă programul mai uşor pentru perioada când vor trebui să joace şi partidele din competiţia continentală. Echipa de pe litoral are o şansă bună de a se califica în optimile întrecerii, grupa din care face parte fiind destul de accesibilă. Constănţenii vor debuta în noua ediţie a Ligii Campionilor pe terenul polonezilor de la Orlen Wisla Plock, pe 1 octombrie.

>> 6 titluri naţionale are în palmares HCM Constanţa, a treia forţă a istoriei handbalului masculin românesc, după Steaua şi Dinamo.

Cele mai citite

Washingtonul are semnale că Teheranul pregătește „ceva serios” la adresa Israelului

„Nu atacați, pentru că, de data asta, Israelul nu va mai riposta simbolic, ca în aprilie”. Este avertismentul adresat de Washington regimului ayatollahului de...

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...

CS Rapid București câștigă în premieră Supercupa României la volei masculin

CS Rapid București a obținut prima Supercupă din istoria voleiului masculin giuleștean, învingând campioana Corona Brașov cu scorul de 3-1 într-o partidă disputată la...
Ultima oră
Pe aceeași temă