16.3 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM Constanta, de la egal la egal cu THW Kiel in lupta...

HCM Constanta, de la egal la egal cu THW Kiel in lupta pentru optimi

Echipele masculine de handbal HCM Constanta si THW Kiel, campioana Germaniei, se vor infrunta, astazi, de la ora 20.15 (in direct pe TV Sport), in grupa E a Ligii Campionilor. Neinvinse pana acum, ambele formatii se afla in lupta pentru prima pozitie in clasament, care le-ar asigura si calificarea in optimile de finala ale intrecerii.

Atat echipa de pe malul marii, cat si team-ul german au trecut fara probleme de celelalte doua formatii din grupa: Banik Karvina si GOG Gudme. Confruntarea se anunta extrem de dificila pentru constanteni, mai ales ca handbalistii de la Kiel sunt cotati printre favoritii la castigarea trofeului. Campioana Germaniei are o componenta extrem de valoroasa, printre jucatorii acesteia numarandu-se francezii Thierry Omeyer si Nikola Karabatic, campioni europeni, si francezul Stefan Lovgren, campion mondial si continental. De asemenea, la Kiel evolueaza danezul Lars Jeppesen, cel care a mai jucat la Constanta… cu Barcelona, in urma cu doi ani, cand HCM si-a inscris in palmares o victorie istorica.
In ciuda adversarilor redutabili de astazi, elevii lui Lucian Rasnita sunt optimisti. „Suntem convinsi ca nu va fi un meci usor in compania campioanei Germaniei, mai ales ca au in echipa atatia handbalisti de mare valoare. Sa nu uitam insa ca deja am invins doua formatii importante, ceea ce inseamna ca si noi suntem puternici. Oricum, vrem sa facem un meci mare”, a spus Rudi Stanescu, unul dintre cei mai valorosi handbalisti constanteni. Din pacate, pentru HCM nu vor putea juca doua piese de baza, interii Adzici si Milinovici, accidentati. Desi se afla la jumatatea turneului, o victorie a HCM in fata THW Kiel ar asigura calificarea constantenilor in optimile de finala ale Ligii Campionilor in proportie de 99 la suta. Partida va fi arbitrata de elvetienii Beat Dobler si Marco Meyer.

Cele mai citite

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...

SUA vor trimite suplimentar trupe militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile existente

Statele Unite vor trimite suplimentar "un număr mic" de efective militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile regionale în creştere, în plină escaladare...

Franța vrea o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru situația din Liban

Franţa a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre situaţia din Liban care se confruntă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă