22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM Baia Mare, campioana României la handbal feminin

HCM Baia Mare, campioana României la handbal feminin

Echipa de handbal feminin HCM Baia Mare și-a asigurat titlul de campioană a României cu două etape înainte de încheierea sezonului. În ultimul meci, Baia Mare a învins, pe teren propriu, Corona Braşov, cu scorul de 38-33 (22-14).

HCM Baia Mare a învins principala contracandidată la titlu, Corona Braşov, în ambele meciuri din Final 3 şi mai are de disputat un singur meci, în ultima etapă, cu Dunărea Brăila (31 mai). Indiferent de rezultatul acestei partide, HCM Baia Mare nu mai poate pierde titlul de campioană, având 9 puncte, în timp ce Corona are 3, iar Dunărea 0, conform Mediafax.

Formaţia antrenată de Costică Buceschi a cucerit astfel pentru prima dată în istorie titlul naţional, la finalul partidei de duminică jucătoarele primind medaliile şi sărbătorind cu şampanie alături de peste 2.500 de suporteri, care au avut intrarea liberă la meci.

Începând din 2007, titlul naţional a fost cucerit consecutiv de Oltchim Râmnicu Vâlcea (19 titluri în total), echipă care s-a desfiinţat vara trecută din cauza problemelor financiare.

În etapa viitoare din Final 3 (28 mai) se vor întâlni Corona Braşov-Dunărea Brăila.

Rezultatele înregistrate anterior în Final 3 sunt: HCM Baia Mare-Corona Braşov 35-30 (15-16), Dunărea Brăila-Corona Braşov 19-33 (6-14) şi HCM Baia Mare-Dunărea Brăila 38-24 (16-12).

Cele trei echipe s-au calificat în Final 3 în urma meciurilor din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale, fiecare având asigurată o medalie.

Pentru clasarea finală pe locurile 4-6 joacă la aceleaşi date formaţiile HCM Roman, "U" Jolidon Cluj şi HC Zalău.

De asemenea, pentru locurile 7-9 evoluează CSM Bucureşti, SCM Craiova şi CSM Cetate Deva, iar în grupa 10-12 echipele CSM Ploieşti, U Neptun Constanţa, HCM Râmnicu Vâlcea.

Cele mai citite

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...

Monaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus victoria

George Ilenikhena, autorul golului de 2-1 în meciul dintre Monaco și Barcelona, a devenit deja un specialist în stabilirea de recorduri. La doar 18 ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă