19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialHasotti: Eu votez pentru orice guvern, chiar si PDL

Hasotti: Eu votez pentru orice guvern, chiar si PDL

Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat, luni, ca el va vota in favoarea investirii oricarui guvern, chiar si PDL, pentru ca Romania are nevoie de buget, de legea responsabilitatii fiscale si de alte legi, dar a respins o colaborare cu un PDL in care se gasesc Flutur, Boureanu, Stoica, Stolojan, informeaza Mediafax.

Hasotti a declarat, la Realitatea FM, ca, intr-o democratie, fiecare popor isi merita conducatorul.

"Asadar, domnul Traian Basescu a fost ales. Inseamna ca poporul roman, in majoritatea lui, se confunda cu comportamentul, temperamentul, cultura, civilizatia, violenta domnului Traian Basescu. Eu, ca liberal si ca democrat, nu pot decat sa respect suta la suta decizia poporului roman, a electoratului roman, asta neimpiedicandu-ma insa sa nu regret", a adaugat senatorul PNL.

El a mai spus ca nu poate avea incredere in demersurile si in actiunile politice ale lui Traian Basescu, care "in repetate randuri a incercat sa distruga PNL" si i-a lovit pe liberali, "fara niciun fel de temei", timp de 4 ani de zile.

"Am un respect deosebit si o amicitie fata de vechii pedisti: Berceanu, Videanu, Blaga, Anca Boagiu, Peres etc. Dar eu, din punctul meu de vedere, nu pot sta la masa cu Gheorghe Flutur, cu Boureanu, cu Turcan, cu Valeriu Stoica, cu Stolojan, pentru ca acestia, din functii foarte importante pe care li le-a daruit PNL, au gasit de cuviinta nu numai sa plece, ci sa improaste cu tot noroiul posibil si cu toate mizeriile posibile timp de 4 ani", a declarat Hasotti.

Puiu Hasotti a subliniat ca acesta este punctul sau de vedere, nu pozitia PNL.

"Politica este un compromis pana la limita propriei compromiteri. Eu vreau noaptea sa nu ma chircesc de rusine si sa stau la masa sa fac intelegeri politice care stiu ca nu se vor respecta, cu niste oameni care s-au comportat incalificabil fata de PNL", a mai spus senatorul liberal.

Intrebat daca ar accepta formarea unui guvern cu PDL, in care PNL sa aiba premierul, Hasotti a raspuns: "E o intrebare grea. Trebuie sa ma gandesc. Nu va pot spune acum nici da, nici nu".

El a spus insa ca, "inainte cu doua luni de alegeri, toata lumea a spus: «Cine castiga ia tot potul», adica ia Presedintie, ia Guvern".

"Era Geoana presedinte, era Guvernul Iohannis. A castigat Basescu, sa-si faca guvern cu PDL. (…) Eu, ca parlamentar, sunt dipus sa votez. Stiu ca tara are nevoie de guvern. Stiu ca tara are nevoie de buget, de legea raspunderii fiscale, de multe alte legi importante. Eu sunt dispus, pentru aceste considerente, sa dau neconditionat votul de investitura pentru orice fel de guvern. Sa faca PDL zece guverne, cate vrea", a precizat Puiu Hasotti.

Intrebat daca ar vota un guvern PDL, el a raspuns: "Il votez primul guvern, pentru a da bugetul, pentru a da legea raspunderii fiscale si alte cateva legi importante, neconditionat. Sa vina Guvernul Negoita. Ii dau votul ca sa aiba Romania buget, sa se dea legile foarte importante. Insa, eu voi fi foarte ferm: nu pot accepta un guvern in care nu am incredere nici in Traian Basescu si nu am in primul rand incredere in cei care m-au tradat si mi-au pus cutitul in spate. E vorba de Flutur si toti fostii mei colegi din PNL".

Puiu Hasotti a mai spus ca "numai de alegeri anticipate nu are nevoie Romania".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, la Radio Guerrilla, raspunzand unei intrebari, ca singurul context in care se poate deschide discutia cu PDL pentru formarea Guvernului este ca premierul sa fie liberal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă