20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialHarta digitala va contine 2.000 km de strazi

Harta digitala va contine 2.000 km de strazi

Locuitorii Capitalei si cei veniti din provincie se vor putea orienta mai usor pe strazile Bucurestiului dupa ce edilii vor finaliza harta digitala. Cu ajutorul acesteia, soferii vor afla care sunt restrictiile de trafic, adica pe ce strazi nu pot circula, marcajele si indicatoarele. Toate informatiile vor fi accesibile pe Internet si vor fi actualizate in permanenta pana la detaliu, la nivel de numar postal si institutii. Posesorii de sisteme de ghidare prin GPS nu se vor mai pierde prin orasul lipsit de indicatoare.
În urma cu un an, Primaria Capitalei a decis extinderea informatiilor din Banca de Date Urbane cu cele necesare generarii hartii navigabile pentru traficul rutier. Pentru atingerea acestui scop, este nevoie de informatiile despre restrictiile de circulatie care au impact asupra navigarii rutiere, de regula indicatoare de circulatie si semafoare. Specialistii au ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa se culeaga maximul de informatii posibile la o singura deplasare in teren si sa se proceseze ulterior informatia ori de cate ori este nevoie. Astfel a rezultat ideea de a filma toate arterele de circulatie, filme din care initial se vor extrage doar informatiile referitoare la factorii care influenteaza regulile de navigare.
În total, vor fi filmati aproape 2.000 km de strazi, cu fiecare artera in dublu sens, iar proiectul urmeaza a fi finalizat in trei-patru luni. Realizarea proiectului costa 2,2 milioane RON, fara TVA.  

Timp mai scurt de interventie la urgente

Edilii si-au propus sa transforme harta topo-cadastrala existenta intr-o harta navigabila prin suplimentarea informatiilor continute cu regulile si restrictiile de circulatie (navigare). Pe harta digitala se vor regasi informatii despre 100.000 de obiective, 400 de intersectii semaforizate si 300.000 de metri patrati de marcaje.
Harta digitala va furniza datele necesare nu numai soferilor, ci si celor care se ocupa de gestiunea informatizata a activitatii de intretinere a semnalizarii rutiere. De asemenea, va veni in ajutorul echipajelor serviciilor de urgenta, care vor gasi mai repede drumul spre punctul unde trebuie sa ajunga. Edilii vor putea sa aplice managementul modern al traficului urban si sa ia deciziile pentru fluidizarea traficului.
In caz de blocaje sau urgente, autoritatile vor sti pe unde pot devia traficul pentru a nu se produce ambuteiaje.

 

Utilizatorii

l angajatii primariei din directiile de specialitate implicate, care vor introduce permanent informatiile noi;
l salariatii de la Administratia Strazilor care se ocupa de gestiunea informatizata a activitatilor de intretinere a semnalizarii rutiere;
l cetatenii care vor putea accesa prin Internet harta

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă