25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialHarghita: Acţiuni ale poliţiştilor şi silvicultorilor, pentru combaterea furturilor de brazi

Harghita: Acţiuni ale poliţiştilor şi silvicultorilor, pentru combaterea furturilor de brazi

Şapte puncte fixe se control vor fi instalate de poliţişti şi silvicultori, pe tot teritoriul judeţului Harghita, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de pomi de Crăciun, relatează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că, în acest sens, a fost încheiat un protocol între poliţia harghiteană, Direcţia Silvică Harghita şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Cinegetic Braşov.

Cele şapte puncte fixe de control au fost stabilite în locuri considerate de oamenii legii vulnerabile, mai ales la intersecţia drumurilor forestiere cu cele naţionale şi vor fi menţinute până la sfârşitul anului.

Gheorghe Filip a precizat că vor acţiona şi mai multe patrule mobile, poliţiştii şi silvicultori urmând să fie prezenţi atât în păduri, cât şi în locurile în care se pot pune în vânzare brazi.

De asemenea, poliţiştii harghiteni vor coopera şi cu colegii lor din judeţul Covasna, urmând să fie instalate puncte fixe la limitele de judeţ şi să se organizeze acţiuni comune în localităţile limitrofe.

Acesta a mai adăugat că, până în prezent, au fost efectuate peste 40 de acţiuni de control, au fost constatate 10 infracţiuni şi s-au confiscat 115 pomi de Crăciun tăiaţi ilegal şi 87 metri cubi de material lemnos.

Cele mai citite

Scandalos: bătaie cu bâte printre medici și pacienți

Pacienții și medicii au fugit din Spitalul Pantelimon, de frica bătăușilor, iar unii s-au ascuns în băi Scenele șocante, filmate de martori, arată cum mai...

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...

Cum poate fi îmbunătățit aspectul urechilor cu ajutorul chirurgiei estetice?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă