21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialHandbalistele noastre, adio semifinale!

Handbalistele noastre, adio semifinale!

» Nationala de handbal feminin a Romaniei a fost invinsa ieri de vicecampioana europeana Spania, scor 25-26, in cel de-al doilea meci din grupa a II-a principala, la CM din China, si a pierdut orice sansa de a ajunge in semifinale. Meciul a avut un final dramatic, elevele lui Radu Voina ratand calificarea in ultimul minut de joc.

Duelul crucial pentru tricolore in drumul spre semifinale a debutat sub semnul dominatiei adversarelor, care au fost sustinute bine si de propriu portar, de origine romana, Mihaela Ciobanu. Treptat, Romania a echilibrat confruntarea, 7-7 (min. 17), dupa un gol spectaculos al extremei Ramona Maier, pe contraatac, dar nu a reusit sa preia conducerea, desi a avut ocazii. Cristina Neagu a adus echipa in avantaj pentru prima data in minutul 24, dar tot ibericele au incheiat repriza in avantaj, 14-12, dupa ce Romania a marcat un singur gol in ultimele sase minute. Repriza secunda a inceput excelent pentru tricolore, care au marcat prin Carmen Amariei, 14-14, desi erau in inferioritate numerica, din cauza a doua eliminari de doua minute. In jumatatea a doua a intalnirii, apararea noastra a functionat mai precis decat in prima repriza, obligand ibericele sa comita greseli care au dat curaj romancelor.

 

Cu trei minute inainte de final, Neagu a adus echipei noastre, in premiera, detasarea la doua goluri, 25-23, obligand Spania sa ceara time-out. Tivadar a fost eliminata insa in minutul 58, iar Spania a egalat, 25-25, transformand in cosmar ultimul minut de joc. Arbitrii danezi Gjeding-Hansen au dictat pasi la Amariei, apoi nu au sanctionat intrarea in semicerc al pivotului Begona Fernandez, cu 20 de secunde inainte de final, facilitand o pasa centrului Aguilar, care a marcat pentru victoria Spaniei cu 26-25.

In urma acestei infrangeri, cu sase puncte, echipa noastra a picat pe locul patru in grupa a doua principala si si-a luat adio de la semifinalele Campionatului Mondial, unde se califica primele doua clasate din fiecare grupa. Carmen Amariei, care s-a prabusit in lacrimi la finalul intalnirii, a marcat cele mai multe goluri pentru echipa noastra, sase, celelalte marcatoare ale noastre fiind Neagu si Maier, autoare a cate 5 goluri, Stanca (3), iar Nechita, Vadineanu si Lecuanu, cate doua doua. Ultimele meciuri din faza grupelor principale se vor disputa maine, cand Romania va intalni nationala Coreeii de Sud, dar meciul nu va mai avea nici o miza pentru fetele noastre.

Dezamagire
Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a declarat ca ultimele patru minute ale meciului cu Spania au fost cele mai urate din viata sa. "Au fost cele mai urate patru minute din viata mea. Echipa a alergat aproape tot meciul dupa Spania, mai erau patru minute, ave doua goluri avans si totusi a pierdut la un gol si meciul, si calificarea in semifinale. Arbitrajul a fost lamentabil, dar nu vreau sa ma leg de asta, nu pot sa spun nici ca sunt suparat pe fete, ci mai ales pe mine, pentru ca nu am sansa sa vad o echipa a Romaniei acolo sus pe podium, asa cum merita", a spus Gatu.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Nu e nevoie de legislație suplimentară, ca domnul președinte Iohannis să candideze

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la Cluj Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că...

Erdogan vrea să se întâlnească cu Bashar al-Assad la ONU

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut să se întâlnească cu omologul său sirian Bashar al-Assad la New York, în marja Adunării Generale a...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...
Ultima oră
Pe aceeași temă