19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialHandbalistele de la Oltchim, a doua victorie

Handbalistele de la Oltchim, a doua victorie

»  Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, a invins, pe teren propriu, formatia rusa Dinamo Volgograd, scor 30-24, in cel de-al doilea meci din grupa a II-a principala a Ligii Campionilor.

Partida a fost la discretia oltencelor, chiar daca startul a fost marcat de o serie de greseli de ambele parti. Dupa zece minute de joc insa, gazdele s-au instalat la conducere, de unde rusoaicele n-au putut sa le detroneze pana la final, in ciua eforturilor pe care le-au facut. Peste 2.000 de fani infocati au aplaudat minute in sir prima performanta a favoritelor lor pe teren propriu, a doua in grupa a II-a principala. Cu acest rezultat, handbalistele de la Oltchim s-au instalat in fruntea clasamentului grupei, cu patru puncte, si privesc cu optimism spre faza urmatoare. "Cu patru puncte, drumul spre semifinale e mai neted. Apararea a castigat meciul contra rusoaicelor, chiar daca au fost si destule greseli. Important este ca fetele au muncit mult si si-au dorit victoria. Cred ca dupa aceste doua victorii handbalistele au iesit din acea groapa psihologica de dupa Campionatul Mondial din China (n.r. – majoritatea jucatoarelor de la Oltchim sunt componente ale lotului national al Romaniei). Pentru noi urmeaza un meci extrem de dificil, cu Viborg (n.r. – formatia norvegiana Viborg HK, care la finalul saptamanii trecute a dispus de austricele de la Hypo, cu 35-26, si a acumulat tot patru puncte). Am inteles ca Varzaru a marcat de 14 ori cu Hypo. O felicit dar sper sa o putem anihila", a spus Radu Voina, antrenorul Oltchim Rm. Valcea. "Este un rezultat excelent care ne mentine pe locurile care duc in semifinale. Nu suntem calificati, insa, avem nevoie de inca trei puncte macar, probabil in acest moment avem 80 la suta sanse. Eu cred ca vom face cel putin opt", a adaugat Ioan Gavrilescu, presedintele clubului Oltchim  Ramnicu Valcea.
In urmatoarea etapa din grupa, Dinamo Volgograd va primi vizia celor de la Hypo Viena (in 20 februarie), in timp ce Oltchim va juca pe teren propriu cu campioana Europei, la care joaca si Cristina Varzaru, Viborg HK (21 februarie).

» Primele doua clasate in fiecare dintre cele doua grupe principale se vor califica in semifinalele Ligii Campionilor. Obiectivul acestui sezon european pentru Oltchim, singura echipa de handbal feminin care reprezinta Romania in cupele europene in acest sezon, dupa eliminarea de duminica a formatiilor stiinta HCM Baia Mare (Cupa EHF) si Dunarea Braila (Cupa Cupelor), este jucarea finalei competitiei, in care anul trecut s-a oprit in penultimul act.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă