9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialHamas critică vizita la Auschwitz a unui oficial palestinian

Hamas critică vizita la Auschwitz a unui oficial palestinian

Mişcarea islamistă Hamas la putere în Fâşia Gaza a criticat un oficial palestinian pentru vizita la un memorial din lagărul nazist de la Auschwitz şi omagiul adus celor 1,5 milioane de victime acolo, majoritatea evrei, informează Associated Press, potrivit Agerpres.

Un oficial al Hamas, Fawzi Barhoum, exprimând poziţia grupului islamist militant, a pretins miercuri că Holocaustul “este o mare minciună”.

El a spus că vizita efectuată săptămâna trecută la Auschwitz de Ziad Al-Bandak, un consilier al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, vine împotriva opiniei publice palestiniene. Abbas şi Hamas sunt rivali politici.

Aproximativ 6 milioane de evrei au fost ucişi în genocidul nazist german din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv la Auschwitz în Polonia ocupată de nazişti.

Mulţi palestinieni se tem că dacă recunosc Holocaustul, îşi vor diminua propria suferinţă, inclusiv dezrădăcinarea din timpul creării Israelului în 1948 şi deceniile sub ocupaţie israeliană, notează AP.

Cele mai citite

Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în revoltă în această lună, după ce veniturile salariale nu au fost acordate la timp,...

Cristian Popescu Piedone: Candidez la Primăria Capitalei!

Într-o declarație neașteptată, făcută în cadrul emisiunii „Selectiv” de la postul de televiziune B1 TV, moderată de jurnalistul Dan Bucura, primarul Sectorului 5,...

Liderii Coaliției lucrează la listele de la europarlamentare. Se caută independeți pentru Bruxelles și București

Liderii coaliției PSD-PNL negociază dur pentru listele europarlamentare, dar și funcția de primar general al Capitalei și cele care vor fi după alageri. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă