16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialHalep, Sorana şi Tecău au jucat tenis cu sute de copii

Halep, Sorana şi Tecău au jucat tenis cu sute de copii

Sâmbătă minunată pentru circa 150 de copii din Constanţa, care practică sau vor să practice tenisul de câmp. Mamaia a găzduit cel mai important eveniment al anului: o întâlnire între cei mici şi tripleta Horia Tecău – Sorana Cîrstea – Simona Halep. Proiectul, iniţiat de primii doi acum un an, a avut anul acesta un invitat surpriză în persoana Simonei Halep, numărul 11 WTA răspunzând solicitării prietenului ei în ciuda unui program deosebit de încărcat.

Cei 150 de copii au avut posibilitatea să facă schimb de mingi cu cei trei, au primit cadouri din patrtea organizatorilor, s-au fotografiat cu favoriţii lor şi s-au înghesuit să ia autografe, semn că tenisul de câmp este pe val, mai ales datorită rezultatelor pe care le au cei trei sportivi în circuitul mondial ATP sau WTA.

„Pentru mine este un moment extraordinar pentru că îmi aminteşte de startul carierei mele. Mă regăsesc în mulţi dintre aceşti copii prezenţi aici şi sunt mândru că le-am putut oferi un moment de acest gen. Vom continua proiectul pentru că ştiu ce important este să joci cu cei pe care îi ai ca modele în sport şi cât te ajută acest lucru. Eu am făcut-o şi acum e timpul să dăruiesc înapoi copiilor”, a declarat Horia Tecău.

„E prima dată când particip la o asemenea manifestare şi am rămas plăcut impresionată de numărul mare de copii prezenţi. Sorana şi Horia fac un lucru extraordinar şi vă promit că voi mai veni ori de câte ori voi fi solicitată”, a completat şi Simona Halep, vizibil „încurcată” de poziţia în care s-a aflat.

„E mereu o plăcere să mă aflu în mijlocul copiilor. Când eram de vârsta lor, eu nu am avut parte de astfel de evenimente şi de aceea vreau să facem cât mai multe pentru micii practicanţi ai tenisului. Trebuie să le mulţumim gazdelor, iar copiii să le mulţumească acestor părinţi minunaţi care i-au adus aici. Fără ei nu am reuşi niciodată şi eu le sunt îndatorată părinţilor mei pentru ce mi-au oferit şi cât m-au ajutat în tenis”, a punctat şi Sorana Cârstea.

Evenimentul a durat peste patru ore, toţi copiii şi adulţii plecând din complexul sportiv cu o amintire plăcută.

 

Ce fac de sărbători

 

Ca de fiecare dată, performanţa se face cu sacrificii, astfel că niciunul dintre tenismeni nu va petrece anul nou acasă. Toţi intră în ultima linie dreaptă pentru Australian Open şi vor pleca în pergătiri imediat după „şorici şi sarmale”. Astfel, Horia Tecău va petrece doar Crăciunul în România, urmând apoi să se afle timp de o lună în Florida, la antrenamente. Simona Halep va pleca în schimb direct în Australia, tot imediat după Crăciun pentru că primul turneu începe pe 5 ianuarie. Asta nu-i împiedică însă să aştepte cu nerăbdare Crăciunul. Horia Tecău a spus: „Este sărbătoarea preferată, chiar dacă nu fac excese nici alimentare nici cu distracţia. Probabil mă voi abţine de la multe, dar nu de la sarmale. Le ador!”.

Părinţi şi oficiali mândri

Printre sutele de părinţi care şi-au însăţit prichindeii, s-au strecurat şi doi taţi cae au privit de la distanţă şi cu o „aură” de mândrie vizibilă cu ochiul liber: Romeo Tecău şi Stere Halep. Amândoi şi-au amintit cu plăcere de copiii lor în ipostaza copiilor care s-au bucurat sâmbătă, dar şi de greutăţile pe care le-au întâmpinat. „E un moment extraordinar pentru mine. Simona nu a avut parte de asemenea evnimente dar a muncit şi a ajuns sus”, a spus Stere Halep.

Ajunsă şi ea la eveniment, fosta handbalistă Elena Frâncu a ţinut să le mulţumească Soranei şi lui Horia, dar şi să amintească de jucătorii constănţeni care au făcut furori în tenisul mondial.

„Pentru noi este un moment extraordinar. Faptul că Simona a venit alături de Horia şi Sorana, chiar şi ca invitat, este ceva deosebit şi arată că aici, la Constanţa, este un izvor nesecat de talente. Pentru aceşti copii este un moment unic”, a punctat fosta şefă a DJTS Constanţa.

AMINTIRI

Schimb de mingi cu Năstase

Romeo Tecău, prezenţă costantă la asemenea evenimente, a fost ceva mai puţin „afectat”, probabil şi datorită diferenţei de vârstă dintre cei doi sportivi. „Eu mi-aş fi dorit ca Horia să participe la cât mai multe evenimente de acest gen când a fost copil şi acum îl susţin într-un proiect care a devenit nu numai foarte drag,  ci şi foarte important pentru el.  Pentru copii este un moment extraordinar şi asta o ştiu de la Horia pentru care momentul în care a schimbat câteva mingi cu Ilie Năstase a însemnat punctul maxim al carierei de pici. (…) Acum iată unde suntem. Când a jucat finala de juniori la Wimbledon am mers să văd şi eu arena centrală şi mă gândeam dacă va juca vreodată acolo ca senior. Acum are 19 titluri ATP”, ne-a spus Romeo Tecău.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă