7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialHalep, numărul 1 la Birmingham. Cifrele care o dau drept câștigătoare a...

Halep, numărul 1 la Birmingham. Cifrele care o dau drept câștigătoare a turneului Premier!

Simona Halep își continuă sezonul cu primul său turneu de iarbă din acest an, Premier-ul de la Birmingham, Marea Britanie. Românca are toate statisticile de partea sa înaintea turneului premergător Wimbledon-ului.

Aegon Classic Birmingham este primul turneu major de pe iarbă din acest an, el având loc cu doar 2 săptămâni înaintea celui de-al treilea grand slam al anului, Wimbledon. Pentru Simona Halep, cap de serie numărul 1, participarea la Birmingham este o premieră.

În ciuda faptului că experiența sa pe iarbă este foarte redusă, Simona Halep cifrele o ajută pe româncă în lupta pentru al doisprezecelea titlu din cariera sa. Halep a câștigat, anul acesta, ambele turnee în care a fost principala favorită, iar statisticile arată un record al victoriilor de 10-0 în aceste turnee (Shenzhen WTA International, Dubai Premier 5).

WTA scrie pe site-ul oficial că Halep rămâne o favorită cu șanse reale la titlu, mai ales că “pare să-i placă presiunea favoritei numărul 1”.

Un al doilea aspect care ar putea-o avantaja este faptul că româncei îi place să joace pe suprafețe rapide, precum iarba. Românca a mai evoluat, pe iarbă, doar la ‘s-Hertogenbosch și la Wimbledon, de câte 4 ori în fiecare dintre cele două turnee, însă acesta nu poate fi un impediment în calea sa spre un nou titlu. În plus, la Wimbledon, anul trecut, ajungea în semifinale, după o finală disputată la Roland Garros.

Pe de altă parte, pentru a avea succes la Birmingham, românca trebuie să reconstruiască de la zero ceea ce la începutul sezonului părea să funcționeze dar apoi a cedat. După rezultate remarcabile pe hard, ea a avut un sezon de zgură dezastruos, cu un record al victoriilor de 6-4, pierzând în fața unor jucătoare mai slab clasate.

În primul tur, românca o va întâlni pe Naomi Broady, 224 WTA. Principala sa rivală din turneu va fi Ana Ivanovici, cap de serie numărul 2 și deținătoarea titlului.

Citește și Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Birmingham

Cele mai citite

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...

Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură la adresa opoziției. El consideră că membrii ei văd mereu probleme,...

Președintele Senatului, Ciucă, speră ca România să plătească mai puțin de 6,7 miliarde USD pentru Roșia Montană

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și-a exprimat speranța că România va plăti mai puțin decât suma maximă cerută ca despăgubiri pentru blocarea proiectului minier de...
Ultima oră
Pe aceeași temă