16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvernul spaniol decretează "stare de alertă", în urma grevei controlorilor de trafic...

Guvernul spaniol decretează “stare de alertă”, în urma grevei controlorilor de trafic aerian

Guvernul spaniol a decretat sâmbătă “stare de alertă” ca răspuns la greva controlorilor de trafic aerian care paralizează traficul, ceea ce deschide calea declanşării unor urmăriri penale împotriva greviştilor, a anunţat ministrul de Interne Alfredo Perez Rubalcaba, citat de Mediafax.

Este prima dată, potrivit presei spaniole, când Guvernul ia o astfel de măsură de la reinstauarea democraţiei în 1977.

“Aeroporturile sunt practic toate paralizate”, a declarat Rubalcaba la încheierea unei şedinţe extraordinare a Guvernului, care a aprobat “un decret prin care este instituită stare de alertă, în acord cu Constituţia”.

Starea de alertă va fi în vigoare în principiu “15 zile”, a declarat ministrul.

Acest lucru înseamnă că “angajaţii vor fi convocaţi la locul de muncă şi în cazul în care nu se vor prezenta acest lucru va putea fi calificat drept nesupunere, prevăzută de codul penal militar”, a explicat Rubalcaba.

Guvernul spaniol a decis vineri seara să încredinţeze administrarea traficului aerian armatei, ca răspuns la greva ilegală a controlorilor de trafic aerian.

Mai multe companii aeriene mari îşi anulează zborurile cu plecare de pe aeroportul din Madrid

 

Mai multe companii aeriene mari, între care Air France, KLM, Thai Airways, EasyJet şi Ryanair, şi-au anulat zborurile cu plecare de la Madrid sâmbătă, din cauza grevei ilegale a controlorilor de trafic aerian, potrivit panoului de informaţii de la aeroport.

Compania naţională Iberia a anunţat deja că îşi anulează toate zborurile până duminică dimineaţă.

Pe aeroportul din Madrid, Barajas, un panou informează pasagerii în legătură cu aceste anulări şi le cere “să părăsească clădirile aeroportului”.

Mii de persoane se află de vineri seara în diferite terminale ale aeroportului, în aşteptarea unor informaţii despre zborurile lor.

 

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă