30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvernul spaniol a anunţat noi măsuri anticriză, care combină austeritatea cu stimularea...

Guvernul spaniol a anunţat noi măsuri anticriză, care combină austeritatea cu stimularea economică

Guvernul spaniol a anunţat un nou pachet de măsuri anticriză, care combină austeritatea cu stimularea economică, la presiunea investitorilor, care nu au încredere în soliditatea financiară a statului în capacitatea acestuia de a-şi reveni, transmite Mediafax.

Premierul spaniol, José Luis Rodriguez Zapatero, a prezentat Parlamentului un pachet de măsuri anticriză. Planul guvernului pune accentul pe retragerea alocaţiilor speciale destinate şomerilor pe termen lung, care nu mai primesc ajutoarele obişnuite.

Această alocaţie de 426 de euro, care a fost introdusă în august 2009 pentru a ajuta numărul mare de şomeri spanioli pe terme lung, nu va mai fi acordată după expirare, în februarie 2011.

“Guvernul va adopta vinerea viitoare un pachet de măsuri pentru încurajarea investiţiilor şi susţinerea pieţei muncii”, a afirmat Zapatero.

Premierul a anunţat, totodată, o reducere a impozitelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dar şi o serie de privatizări parţiale care vor aduce statului venituri suplimentare.

“Vom privatiza în proporţie de 30% compania naţională de loterie. Vom da acces la capital privat pentru gestionarea aeroporturilor. Administrarea aeroporturilor din Madrid şi Barcelona va deveni privată prin concesionare”, a spus oficialul.

Noile măsuri vin după mai multe zile de turbulenţe pe pieţe pentru titlurile spaniole

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă