16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialGuvernul Ponta sărăceşte Primăria Alba Iulia

Guvernul Ponta sărăceşte Primăria Alba Iulia

Noul guvern al României a intrat în pâine încă din primele zile de funcţionare. Astfel, printre priorităţile proaspătului prim ministru al României, Victor Ponta, se află şi retragerea câtorva sume importante din conturile mai multor administraţii locale, bani acordaţi de către fostul guvern Ungureanu, din fondurile de rezervă. Una dintre primăriile care are cel mai mult de suferit din această cauză este cea din Alba Iulia, acolo unde primarul Mircea Hava (PDL) s-a trezit fără două milioane de lei în conturile municipalităţii.

Şocat şi uimit

„Este un mod absolut inacceptabil de a dispune de banii unui oraş, fără niciun fel de motivaţie reală, doar pentru că primarul şi administraţia de acolo au altă culoare politică decât tine şi partenerii tăi politici. Sunt şocat şi uimit complet de această situaţie. Mă doare cu atât mai tare că e vorba chiar de Alba Iulia şi de banii cu care ne pregăteam să demarăm câteva proiecte importante, esenţiale, pentru dezvoltarea oraşului. Administraţia n-ar trebui să aibă niciun fel de legătură cu politica”, a declarat Hava. Conform organizaţiei PDL Alba, acei bani urmau să fie folosiţi pentru reabilitarea unei reţele de apă şi a spaţiului public dintr-un cartier al oraşului, dar şi pentru construirea de locuri de joacă pentru copii.

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă