19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGuvernul maghiar va acorda 30 de milioane de forinti sinistratilor din Odorhei

Guvernul maghiar va acorda 30 de milioane de forinti sinistratilor din Odorhei

UDMR a demarat o actiune de ajutorare a celor ce au avut de suferit dupa inundatiile din judetul Harghita. Liderii partidului, impreuna cu membri din Guvernul Ungariei s-au solidarizat pentru a da o speranta sinistratilor din zonele afectate de viituri.
Astfel, un convoi cu ajutoare a pornit inca de astazi din tara vecina spre Ordoheiu Secuiesc pentru a oferi oamenilor 700 de paturi din partea Ministerului de Interne de la Budapesta, 60.000 de conserve de carne din partea Ministerului Apararii si a fost promisa si o contributie de la primarul general al capitalei maghiare.
Pagubele provocate de inundatii in judetul Harghita sunt semnificative, au anuntat reprezentantii UDMR. Ei au mentionat ca sunt necesare fonduri suplimentare pentru a da o mana de ajutor celor afectati, pe langa banii ce vor fi alocati de la fondul de stat pentru situatii de urgenta.
De asemenea, primul ministru ungar, Ferenc Gyucsany, a anuntat ca va contribui cu 30 de milioane de forinti din contul Minstrului Finantelor. Acestui ajutor i se vor alatura peste 440 de milioane de lei vechi din partea UDMR, care a si deschis un cont de donatii pentru sinistrati.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă