23.6 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvernul francez se aşteaptă "oricând" la un atentat

Guvernul francez se aşteaptă “oricând” la un atentat

Ministrul francez al Apărării a declarat că Franţa poate fi lovită în orice moment de un atentat şi a asigurat că Guvernul nu manipulează opinia publică în această privinţă, relatează NewsIn, citând Le Parisien.

“În permanenţă reţele care se organizează pentru a pregăti atentate sunt anihilate în lume. Este bine ca francezii să ştie acest lucru”, a spus Herve Morin, care a dorit să explice pentru Le Parisien de ce Guvernul comunică în privinţa ameninţării teroriste.

“Ameninţarea teroristă există şi ne poate lovi oricând”, a subliniat el.

Potrivit unui sondaj BVA, francezii cred că Guvernul manipulează pe această temă.

“Actualitatea politică a momentului i-ar putea face pe francezi să creadă asta. Dar adevărul este că informaţiile de la serviciile aliate evocă riscuri pentru Europa, în special pentru Franţa”, a replicat Morin.

Însă două treimi dintre francezi nu cred că riscul de atentate în Franţa a crecut, potrivit sondajului.

Ministrul de interne, Brice Hortefeux, a spus zilele trecute că ameninţarea teroristă este reală şi “vigilenţa Franţei este în creştere”.

În acest context, Departamentul de Stat al SUA va emite un avertisment americanilor din Europa, în urma recentelor informaţii legate de o ameninţare teroristă. Alerta ar putea fi emisă duminică.

SUA le vor cere americanilor din Europa să fie vigilenţi, mai ales în locuri publice, ca transportul public, aeroporturi şi locuri turistice.

Cele mai citite

Sondajele online au devenit un instrument prin care politicienii influențează opinia publică, avertizează rectorul SNSPA

Sondajele online au devenit un instrument prin care comunicatorii și politicienii vor să influențeze opinia publică, avertizează profesorul universitar Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale...

A fost aprobat mecanismul prin care primăriile să poată acoperi cofinanțările

Unitățile administrativ-teritoriale (UAT-uri) pot solicita, în cursul anului 2024, până cel târziu 30 septembrie, contractarea de împrumuturi de la Trezoreria Statului, în limita sumei...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...
Ultima oră
Pe aceeași temă