20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGuvernul francez se aşteaptă "oricând" la un atentat

Guvernul francez se aşteaptă „oricând” la un atentat

Ministrul francez al Apărării a declarat că Franţa poate fi lovită în orice moment de un atentat şi a asigurat că Guvernul nu manipulează opinia publică în această privinţă, relatează NewsIn, citând Le Parisien.

„În permanenţă reţele care se organizează pentru a pregăti atentate sunt anihilate în lume. Este bine ca francezii să ştie acest lucru”, a spus Herve Morin, care a dorit să explice pentru Le Parisien de ce Guvernul comunică în privinţa ameninţării teroriste.

„Ameninţarea teroristă există şi ne poate lovi oricând”, a subliniat el.

Potrivit unui sondaj BVA, francezii cred că Guvernul manipulează pe această temă.

„Actualitatea politică a momentului i-ar putea face pe francezi să creadă asta. Dar adevărul este că informaţiile de la serviciile aliate evocă riscuri pentru Europa, în special pentru Franţa”, a replicat Morin.

Însă două treimi dintre francezi nu cred că riscul de atentate în Franţa a crecut, potrivit sondajului.

Ministrul de interne, Brice Hortefeux, a spus zilele trecute că ameninţarea teroristă este reală şi „vigilenţa Franţei este în creştere”.

În acest context, Departamentul de Stat al SUA va emite un avertisment americanilor din Europa, în urma recentelor informaţii legate de o ameninţare teroristă. Alerta ar putea fi emisă duminică.

SUA le vor cere americanilor din Europa să fie vigilenţi, mai ales în locuri publice, ca transportul public, aeroporturi şi locuri turistice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă