13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvernul francez intenţionează să interzică găzduirea WikiLeaks

Guvernul francez intenţionează să interzică găzduirea WikiLeaks

Ministrul francez al Economiei informatizate, Eric Besson, intenţionează să interzică găzduirea site-ului WikiLeaks în Franţa, afirmând că portalul fondat de Julian Assange pune în pericol “persoanele protejate de secretul diplomatic”, anunţă surse oficiale, citate de AFP, potrivit Mediafax.

WikiLeaks, care a început să publice de duminică telegrame diplomatice americane, este găzduit în nordul Franţei de serverul OVH.

Besson a anunţat că a cerut Consiliului General al Industriei, Energiei şi Tehnologiei (CGIET) să îi prezinte cât mai rapid mijloacele pentru a pune capăt găzduirii WikiLeaks în Franţa.
“Această situaţie nu este acceptabilă. Franţa nu poate găzdui site-uri care încalcă secretul relaţiilor diplomatice şi pun în pericol persoane protejate de secretul diplomatic”, precizează Besson.

“Nu putem găzdui site-uri care comit infracţiuni, respinse de alte ţări din cauza atingerilor aduse drepturilor fundamentale”, subliniază Besson.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă