17.7 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialGuvernul francez intenţionează să interzică găzduirea WikiLeaks

Guvernul francez intenţionează să interzică găzduirea WikiLeaks

Ministrul francez al Economiei informatizate, Eric Besson, intenţionează să interzică găzduirea site-ului WikiLeaks în Franţa, afirmând că portalul fondat de Julian Assange pune în pericol „persoanele protejate de secretul diplomatic”, anunţă surse oficiale, citate de AFP, potrivit Mediafax.

WikiLeaks, care a început să publice de duminică telegrame diplomatice americane, este găzduit în nordul Franţei de serverul OVH.

Besson a anunţat că a cerut Consiliului General al Industriei, Energiei şi Tehnologiei (CGIET) să îi prezinte cât mai rapid mijloacele pentru a pune capăt găzduirii WikiLeaks în Franţa.
„Această situaţie nu este acceptabilă. Franţa nu poate găzdui site-uri care încalcă secretul relaţiilor diplomatice şi pun în pericol persoane protejate de secretul diplomatic”, precizează Besson.

„Nu putem găzdui site-uri care comit infracţiuni, respinse de alte ţări din cauza atingerilor aduse drepturilor fundamentale”, subliniază Besson.

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă