19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGuvernul bulgar i-a protejat pe cei care furau fonduri SAPARD

Guvernul bulgar i-a protejat pe cei care furau fonduri SAPARD

Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a descoperit abuzuri cu fonduri SAPARD in valoare de 32 de milioane de euro, precum si protejarea politica a unor persoane implicate in aceste fraude, se arata intr-o scrisoare trimisa de OLAF oficialilor de la Sofia, citata de Novinite. Scrisoarea, semnata de directorul OLAF Franz-Hermann Bruner, a fost insotita de un "raport devastator", ambele fiind trimise vicepremierului bulgar Meglena Plugcieva cu doua saptamani in urma.

In raport, OLAF subliniaza ca unele persoane implicate in fraudarea fondurilor SAPARD, asa-numitul grup "Nikolov-Stoikov", a fost protejat de anumite institutii politice si/sau de anumiti oficiali. Grupul vizat este format din oamenii de afaceri Mario Nikolov si Liudmil Stoikov, ambii arestati cu un an si jumatate in urma, dupa ce OLAF a alertat autoritatile bulgare ca acestia fraudasera fonduri SAPARD in valoare de 7,5 milioane de euro.
Nikolov si Stoikov, precum si alti patru complici ai lor au fost eliberati la scurt timp. Ancheta este inca in curs, dar nimeni nu a fost trimis in judecata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă