11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialGuvernul aşteaptă un răspuns din partea CE pentru înfiinţarea Companiei Naţionale pentru...

Guvernul aşteaptă un răspuns din partea CE pentru înfiinţarea Companiei Naţionale pentru Autostrăzi

Guvernul aşteaptă un răspuns din partea Comisiei Europene în ceea ce priveşte înfiinţarea Companiei Naţionale pentru Autostrăzi, deoarece regulile europene prevăd anumite restricţii privind deţinerea prerogativelor de reglementare cu cele de administrare, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Luni, premierul a anunţat că actul normativ care reglementează înfiinţarea Companiei Naţionale pentru Autostrăzi va fi citit, miercuri, în primă lectură, în şedinţa de Guvern.

Proiectul de act normativ nu figurează însă pe lista transmisă de Guvern privind actele pregătite pentru şedinţa de miercuri a Guvernului.

Întrebat de jurnalişti care este motivul pentru care act act normativ nu a fost introdus într-o primă lectură, pentru şedinţa Guvernului, premierul a explicat că ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, aşteaptă de la Comisia Europeană un accept în acest sens.

Citeşte şi Ofertele pentru autostrada Timişoara-Lugoj vor fi reevaluate. Dorinel Umbrărescu era câştigător

“Şova aşteaptă de la Bruxelles un accept care să permită viitoarei autorităţi naţionale de autostrăzi să fie atât autoritate de management, cât şi autoritate de control şi reglementare. Este împotriva regulilor europene să deţii prerogative de reglementare, dar să şi administrezi”, a precizat premierul.

În opinia sa, Guvernul poate primi un răspuns din partea organismelor europene în două-trei săptămâni.

La finele anului trecut, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, coordonat de ministrul delegat Dan Şova, a fost autorizat de Guvern să ceară în Adunarea Generală a Acţionarilor a CNADNR divizarea societăţii în două noi companii naţionale, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Compania Naţională de Drumuri.

Compania Naţională de Autostrăzi va funcţiona sub autoritatea acestui nou departament, iar Compania Naţională de Drumuri va fi organizată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

În luna ianuarie, CNADNR a fost trecută în subordinea ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, urmând ca în perioada imediat următoare să înceapă procedura juridică prin care atribuţiile companiei să fie delimitate.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă