19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGuvernul, amenintat cu judecata de Primaria Piatra Neamt

Guvernul, amenintat cu judecata de Primaria Piatra Neamt

Decizia E.On Gaz de sistare a furnizarii gazelor naturale a reaprins spiritele la Piatra Neamt. Primaria vrea acum sa dea in judecata Guvernul Romaniei pentru neachitarea integrala a subventiilor pentru incalzire care sa-i permita sa-si achite datoriile, dar si E.On Gaz.

Decizia furnizorului de gaze naturale de a opri furnizarea catre toate centralele termice din sistemul public de termoficare avea ca termen data de 9 iulie, insa pana ieri la ora 14.00 nu fusese pusa in practica, dupa cum a precizat directorul Aqua Calor, Cosmin Gradinaru.

Neintelegerile dintre E.On si Primaria Piatra Neamt pe tema gazului sunt mai vechi, dar de data aceasta vina este data pe nerespectarea graficului de esalonare a datoriilor pentru gazul consumat. Societatea de termoficare Aqua Calor a Consiliul Local Piatra Neamt considera insa ca acest grafic ar fi fost respectat, daca furnizorul de gaze ar fi acceptat o compensare amiabila pentru suma de 480.000 de lei si a penalitatilor aferente, de 360.907 lei.

 

"Aqua Calor intentioneaza sa actioneze in justitie E.On Gaz Targu Mures daca furnizorul de gaz nu va tine cont de compensarea pe cale amiabila a celor peste 480.000 lei si a penalitatilor (in valoare de 368.907 lei) aferente lucrarilor executate de catre societatea Consiliului Local pentru E.On Gaz Targu Mures", se arata intr-un comunicat al Primariei Piatra Neamt. De asemenea, Primaria ameninta ca va da in judecata Guvernul, pentru intarzierea acordarii subventiei pentru incalzire. "Desi Consiliul Local al municipiului Piatra Neamt a acordat societatilor Aqua Calor si Locato o subventie de peste 2.960.000 lei in conditiile in care acesta avea de achitat ca subventie doar suma de 1.900.000 de lei, sumele insuficiente acordate de catre Guvern au facut imposibila achitarea in intregime a datoriei pe care o inregistreaza SC Aqua Calor catre E.On Gaz.

 

Din cele peste 3.800.000 lei reprezentand sume datorate de catre Guvern s-au alocat doar 1.820.000 lei, iar 1.775.736,27 alocandu-se tot de catre Consiliul Local Piatra Neamt. Primaria Piatra Neamt va actiona in judecata Guvernul Romaniei in vederea recuperarii sumelor datorate pentru plata facturilor la gaz, conform legii", se mai precizeaza in comunicatul citat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă