19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialGuvernul aloca 700 de milioane euro pentru Agricultura

Guvernul aloca 700 de milioane euro pentru Agricultura

Executivul a alocat 1,936 milioane lei, respectiv circa 700 milioane de euro, domeniului agriculturii, conform proiectului de rectificare bugetara care urmeaza a fi aprobat in sedinta Guvernului de joi, a anuntat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, citat de Rompres.
Premierul a aratat ca rectificarea bugetara, discutata miercuri pana la suspendarea sedintei de Guvern, astfel incat ministrii senatori sa poata lua parte al votul Consiliului de Integritate al ANI, a avut in vedere doua paliere: cel al investitiilor si cel social. In ceea ce priveste investitiile, Tariceanu a precizat ca agricultura, infrastructura, educatia si sanatatea raman prioritati pentru alocarile bugetare.
Astfel, pentru subventiile destinate culturilor agricole si cresterii animalelor, precum si pentru despagubirile pentru pagubele generate de seceta, Guvernul va aloca suplimentar bugetului Ministerului Agriculturii 1,936 milioane lei.
Suplimentarea va acoperi si cresterea pensiilor agricole cu 50%, de la 1 septembrie.
600 milioane lei vor fi alocate pentru asfaltarea a 5.000 de drumuri judetene, in timp ce pentru Ordonanta 7 privind constructia sau reabilitarea de poduri si podete au fost alocate inca 200 milioane lei.

Bani si pentru Sanatate

In domeniul sanatatii, ministerul de resort va primi o prima transa suplimentara de 355 milioane lei pentru reabilitarea cate unui spital din fiecare judet. Premierul a precizat ca va fi, probabil, cel mai important spital din judet, iar trei sferturi din sume vor fi alocate pentru dotarea cu echipament modern de specialitate, astfel incat 'bolnavii sa nu mai fie plimbati de la un spital la altul'. Un sfert din sume vor fi alocate pentru lucrarile de renovare a spitalelor.
Seful executivului asteapta ca Ministerul Sanatatii sa propuna o solutie pentru majorarea plafonului de compensare a medicamentelor pentru persoanele cu venituri de pana la 350 lei si, diferentiat, pentru cele cu venituri pana la 500 lei.
MIRA va primi, suplimentar, 100 milioane lei pentru plata diferentelor de pret la carbunele furnizat unor CET-uri iarna trecuta.
Guvernul a decis si majorarea pensiilor, de la 1 ianuarie 2008, cu 43%, a anuntat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.

Cele mai citite

Președintele Biden și-a anulat întâlnirea de la Ramstein. Lovitură pentru sprijinul Ucrainei

Anularea călătoriei spulberă speranțele unui semnal puternic de sprijin al SUA pentru Ucraina Președintele american Joe Biden și-a anulat, marți, călătoriile în Germania și Angola,...

Atacul victimelor

Privind la conflictele majore din ultimii ani, războiul din Ucraina și cel din Orientul Mijlociu, putem observa un numitor comun în politica de război....

Rodica Nassar îl apără pe Ciolacu după gafa lui Ciucă

„Răspuns corect. Nota 10”, este reacția deputatului PSD Rodica Nassar după ce Nicolae Ciucă, întrebat ce calități are Marcel Ciolacu, pe care el nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă