2.2 C
București
sâmbătă, 28 decembrie 2024
AcasăSpecialGurmanderii de weekend. Mâncare urbană bună, home-made

Gurmanderii de weekend. Mâncare urbană bună, home-made

S20 este un „bistro urban“ aflat în inima Dorobanților, un loc bine făcut, cu atmosferă prietenoasă, servire atentă şi mâncare gustoasă, proaspătă, cu prețuri decente. 

Să fim sinceri, zona Dorobanți din Capitală te duce cu gândul mai mult la așa-zisele locuri „de fițe“, multe foarte scumpe, frecventate de mondeni sau de tineri „de bani gata“. Sunt astfel de locuri, dar sunt și câteva cafenele și bistrouri în care și cei cu venituri medii își pot permite o masă bună, corectă din punct de vedere al prețurilor. Din categoria celor care mi-au plăcut face parte D20. 

Ce găsim aici, așadar, de mâncat? Cum spuneam, în primul rând, burgeri: cu vită, curcan; halloumi, veggie, cu vită,  bacon și ou; ribs cu barbeque; sandwich-uri – cu beef pastrami, pulpă de porc, „zdrențuită“; piept de curcan – toate cu salate și sosuri sau de tip croissant cu somon, cremă de brânză, avocado și capere; mai sunt și paste cu creveți, bolognese, carbonara etc.; salate cu bresaola, mediteraneeană, grecească ș.a. și preparate de mic-dejun – shakshuka, ouă, burrito. 

Produse speciale și preparate pentru copii

Printre „specials-urile“ casei: Shepards’s pie cu cărniță de berbec, ceddar și cartofi, șnițel cu sos de ciuperci, supă de roșii și combo-uri cu ribs și burger ori ribs și wings.  

Sunt și câteva preparate pentru copii: piept de pui grill cu ulei de măsline și ghim-bir, fish and chips și chicken and chips cu piuré de mazăre. Iar prăjiturile din vitrine fac cu ochiul – de la pavlova uriașă cu căpșune,la torturile
krantz și de ciocolată. 

De băut: sucuri presate la rece, fresh-uri cu ingrediente la alegere, frappé-uri, cocktailuri, beri, vinuri și spirtoase.

Cât am savurat un vin rece pentru început, am văzut clienții mulțumiți: „Cum au fost burgerii?“ „Foarte buni, ca de obicei“, venea răspunsul. Așa mi s-a făcut poftă de burger – l-am ales pe cel al casei „D20“ și nu mi-a părut rău de extracalorii deoarece carnea de Black Angus a fost, cum spuneam, gustoasă și fragedă, bine montată cu blue cheese, dulceață de ceapă și sos ușor picant și legume proaspete.

Coastele coapte cu barbeque și susan au fost și ele bune, chiar și banalele onion rings deloc uleioase și legumele crunchy – țelină, morcov, ardei, cu susan – aveau gust.  Acesta a fost un meniu Combo cu ribs, coleslaw, sos și burger la alegere (49 lei – porție pentru doi – aș zice; bine – pentru două fete).  

Dacă tot am ajuns la prețuri, spuneam că sunt neașteptat de decente, raportate și la calitate, și la cantitate. Un sandwich costă, în medie, 11-13 lei, o salată 23 de lei, un burger de la 18,5 lei – cel mai „simplu“ cu vită, dulceață de ceapă, salată și sosuri; 21,5 lei – cel cu vită, bacon și ou, cu side-urile aferente; apoi 27 lei – burgerul D20 de mai sus; meniul zilei cu supă și fel principal 20 de lei. Espresso – 6-8 lei, un fresh / cocktail non-alcoolic / pahar de vin – 14 lei. Interiorul e răcoros, tocmai bun de stat la prânz pe vremea asta – cu două zone delimitate de o etajeră cu vinuri, iar terasa colorată, cu perne mari, confortabile; așa că aș recomanda locul atât pentru luat masa în pauza de la birou, pentru mese de grup sau în familie, dar și de venit în doi, în zonele mai retrase.

Per total, o notă bună la toate capitolele: mâncare, ambient, servire, prețuri. Sper să o țină tot așa.   

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă