UPDATE 16.05:
Referitor la angajaţi, aceştia vor primi pachete compensatorii şi suport în găsirea unui nou loc de muncă.
"A fost un proces complex şi a fost important să luăm în considerare toţi factorii pentru a lua o decizie atentă şi bine fundamentată. Angajații din Brasov au avut o contribuție semnificativă la succesul GSK de-a lungul anilor, iar această decizie nu reflecta sub nicio formă performanţa echipei din Braşov", a declarat Mariana Cismaru, directorul fabricii din Braşov.
GSK a anunțat că va face tot ce poate pentru a ajuta angajaţii fabricii să treacă prin această perioadă dificilă. Compania va oferi pachete compensatorii, suport în găsirea unui nou loc de muncă, consiliere şi alte forme de asistență vor fi, de asemenea, oferite angajaţilor fabricii.
Producţia va continua până când toate produsele vor fi transferate către site-uri alternative ale GSK, în Polonia şi Spania. Fabrica din Braşov a fost înființată în 1994 şi produce o gamă variată de medicamente, inclusiv Seroxat – pentru depresie, Retrovir – pentru tratamentul HIV/SIDA, Duact şi Sucrets – pentru boli ale aparatului respirator, precum şi produse pentru menţinerea stării de sănătate, precum Panadol, Coldrex, Parasinus şi Marcofen.
–
Grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK) nu a găsit cumpărător pentru fabrica de medicamente Europharm din Braşov, după 10 luni de căutări, şi a decis închiderea unităţii, proces care va fi finalizat până la sfârşitul anului 2015, anunță Mediafax.
"GSK va înainta, din păcate, către închiderea fabricii din Braşov. Se anticipează că această închidere va fi finalizată până la sfârşitul anului 2015, în urma unui proces riguros de vânzare ce a avut loc în ultimele 10 luni. În tot acest timp, ne-am asigurat că desfăşurăm o căutare riguroasă a unor potenţiali cumpărători şi că fiecare oportunitate a fost revizuită foarte atent, atât pentru angajaţi, cât şi pentru fabrică. Din păcate, GSK nu este în poziția de a conveni asupra unei soluții viabile cu niciuna dintre părțile interesate", a anunţat compania.
Grupul britanic a cumpărat, în 1996, 65% din acţiunile Europharm, companie contolată de omul de afaceri Mihai Miron şi care deţinea o fabrică de medicamente la Braşov. În 2003, GSK a preluat şi restul de 35% din acţiunile Europharm.