19.2 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialGrupul Brudascu a parasit PC Cluj

Grupul Brudascu a parasit PC Cluj

„Telenovela” fostilor peremisti trecuti la Partidul Conservator Cluj continua. Fostul deputat Dan Brudascu, unul dintre membrii ex-comitetului de initiativa al filialei, si-a dat demisia din partid. El sustine ca va fi urmat de 12 consilieri locali si de doi viceprimari.
Demisia a fost inaintata presedintelui PC, Dan Voiculescu, la doar doua zile dupa ce deputatul Petru Calian, fostul presedinte al filialei clujene a PRM, a fost instalat la conducerea organizatiei judetene a Partidului Conservator de catre ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres.
Conflictul dintre Calian si Brudascu, fosti colegi in PRM, este vechi. In anul 2004, Calian a primit primul loc pe lista candidatilor PRM pentru Camera Deputatilor, iar Brudascu a primit un loc neeligibil. Ulterior, acesta din urma a organizat o conferinta de presa in care a denuntat un complot care ar fi urmarit debarcarea lui Corneliu Vadim Tudor de la conducerea partidului. Fostul deputat a fost exclus din partid de catre fostul presedinte al PRM, Corneliu Ciontu, la sesizarea lui Calian.
Anul trecut, insa, in momentul in care l-a exclus din partid pe Corneliu Ciontu, Vadim Tudor a reluat argumentele lui Brudascu. Fostul deputat se inscrisese, insa, in Partidul Conservator, urmat de un grup format din 12 consilieri locali si doi viceprimari de comuna. Luni, deputatul Petru Calian, impreuna cu cinci consilieri judeteni si doi consilieri municipali, s-a inscris, la randul sau, in PC, gest care l-a determinat pe Brudascu sa isi anunte demisia si din acest partid.
Grupul Brudascu nu este, insa, singurul nemultumit de preluarea conducerii filialei clujene a PC de catre Petru Calian. Presedintele organizatiei municipale a partidului, Viorica Ilies, a criticat in mod deschis faptul ca Dan Voiculescu i-a primit pe fostii peremisti in PC fara sa ii consulte pe liderii filialei clujene.
La randul sau, secretarul de stat Aurel Netin, fostul presedinte al organizatiei judetene, s-a vazut impins intr-un plan secundar. Se pare ca lui i s-a oferit postul de prim-vicepresedinte al organizatiei, dar nu este sigur ca va accepta.
Membrii grupului Brudascu s-ar putea intoarce in PRM. Senatorul Gheorghe Funar a declarat ca ar fi de acord in principiu cu revenirea lor, dar a adaugat ca cererile de reprimire in partid vor fi analizate de conducerea centrala a formatiunii politice.
Dan Brudascu sustine, insa, ca nu va face nici o astfel de cerere, pentru ca, in opinia sa, ar trebui anulata mai intai decizia de sanctionare luata de Corneliu Ciontu. Fostul deputat a admis ca a fost contactat si de reprezentantii altor partide. Se pare ca una dintre variante ar putea fi PPCD.

Cele mai citite

Optimizează spațiul și confortul casei tale cu mobilierul multifuncțional

Când vine vorba de spații optimizate și confortabile, pe primul loc vor fi mereu piesele de mobilier multifuncționale.  În prezent, majoritatea locuințelor dispun de spații...

Sărbătoarea belșugului, la Toamna Horticolă bucureșteană

Ziua Recoltei în Capitală va aduce peste 150 de expozanți din toată țara Organizatorii evenimentului au transmis că, în perioada 3-6 octombrie 2024, în Campusul...

Optimizarea planului de transport lichide alimentare în cisterne: recomandări de la profesioniști

Optimizarea transportului de lichide alimentare în cisterne reprezintă o condiție de bază pentru eficiența operațională, siguranța alimentelor și minimizarea costurilor. Iată câteva recomandări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă