19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialGrupare specializată în furturi auto din străinătate, destructurată de DIICOT

Grupare specializată în furturi auto din străinătate, destructurată de DIICOT

DIICOT anchetează 26 de persoane suspectate că ar fi introdus în ţară maşini furate din Italia, Spania şi Germania. Acestea ar fi prejudiciat statul cu peste 750.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, poliţiştii au efectuat zece percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane din judeţele Prahova, Timiş, Satu Mare, Hunedoara, Ilfov şi municipiul Bucureşti. În urma cercetărilor efectuate, DIICOT a descoperit că, în perioada  2008  – 2011, învinuitul M.L.F.C a iniţiat şi coordonat o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi învinuiţi, grupare specializată în săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului.

”O parte din membrii grupului infracţional organizat, au încheiat convenţii de închiriere a unor autoturisme în străinătate cu societăţi de închirieri autoturisme,  preponderent din Italia, Spania şi Germania, cu scopul de a intra în posesia ilicită a acestora, precum şi de a obţine documentele originale şi cheile autoturismelor”, se arată în comunicatul de presă.

Autoturisme erau introduse în ţară şi preluate de către alţi membri ai grupului infracţional organizat, urmând a fi valorificate la timp scurt şi la preţuri cu mult sub nivelul pieţei.

Ceilalţi membri ai reţelei se ocupau de demersurile preliminare înmatriculării, respectiv prezentarea la Registrul Auto Român pentru eliberarea cărţilor de identitate a vehiculelor şi autentificarea acestora.

”După înmatriculare, care se efectua în baza unor acte întocmite în fals de către membri ai reţelei încă neidentificaţi şi în baza documentelor reale înmânate de către părţile vătămate (cu ocazia încheierii convenţiilor de închiriere), autoturismele au fost vândute succesiv, iniţial între membrii grupării şi ulterior unor persoane care domiciliază în România induse în eroare cu privire la provenienţa ilicită a bunului cumpărat”, mai arată DIICOT.

 

   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă