19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGrupa infernala pentru preliminariile CM 2010

Grupa infernala pentru preliminariile CM 2010

» Grupa de foc, impotriva fostei campioane mondiale si europene, Franta.

» Eterna rivala, Serbia, ne-a iesit din nou in cale.

» Lituania si Austria pot furniza oricand surprize.

» La prima vedere, Feroe este Cenusareasa grupei.

Nu am avut noroc, ieri, la tragerea la sorti a grupelor preliminare pentru Campionatul Mondial din 2010! Nationala lui Piturca va trebui sa treaca de fosta campioana mondiala si europeana Franta (cap de serie in grupa noastra), dar si de eterna rivala de la sud de Dunare, Serbia (pentru prima oara ne iese in cale sub aceasta denumire, pana acum intalnind Iugoslavia), un alt adversar extrem de dificil! Colac peste pupaza, din grupa mai fac parte Lituania si Austria, adica doua echipe cu jucatori de valoare care, insa, au prins o panta descendenta in ultimii ani, precum si Feroe, o grupare care a facut multe zile fripte unor adversari puternici, in trecut.

Nici sistemul de calificare nu este unul extrem de bun in ceea ce ne priveste. Prima clasata din cele 9 grupe se califica automat pentru turneul final care va avea loc in Africa de Sud. Cele mai bune 8 echipe de pe locurile secunde vor disputa apoi meciuri de baraj intre ele, doar invingatoarele mergand si ele la turneul final. Astfel, Europa va trimite la marea intalnire fotbalistica din 2010 un numar de 13 echipe.
Selectionerul Victor Piturca si presedintele FRF, Mircea Sandu, nu au fost foarte multumiti de tragerea la sorti. "O grupa grea – a comentat Piturca. O grupa dificila, insa trebuie sa tinem cont ca fiecare meci este foarte important, fiecare echipa poate pierde orice meci. Nu cred ca e o echipa care poate invinge toate formatiile din grupa noastra. Franta nu a avut un parcurs extraordinar in ultimele preliminarii, a depins foarte mult de meciul Italiei in Scotia, insa francezii au 4-5 jucatori tineri, de valoare foarte mare, care peste un an vor fi titulari certi in echipa Frantei. Nu cred ca vom mai juca acel amical cu Franta din vara viitoare, desi pe mine nu m-ar deranja. Nu mai e nevoie sa spunem nimic despre Serbia, am avut probleme mereu cu ei. In acest moment, cred ca noi avem un plus fata de ei din punct de vedere valoric. Lituania e greu de invins, Austria la fel, iar in Feroe e o deplasare grea. Cine va avea un parcurs bun, regulat, va avea castig de cauza".
Presedintele FRF priveste preliminariile si sub aspectul Euro 2008. "Nu mai e nici o echipa cu care am mai jucat si cred ca nu e bine, deja ne cunosteam adversarul… Nu pot sa spun ca Austria e sub Albania, de exemplu. Vor avea o experienta foarte buna, mai ales ca sunt gazde ale Euro 2008. Oricum, toate grupele mi se par foarte echilibrate, cu cate 3 echipe in lupta. Avem sanse la locul 1, dar sub Franta, dupa parerea mea. Ar fi fost mai bine sa fi fost in locul Greciei, in prima urna valorica, dar asta e…"
Preliminariile CM 2010 vor incepe in septembrie 2008. In toamna anului viitor, Romania va juca patru partide, pentru ca restul de sase meciuri sa aiba loc in 2009. z

Grupa 7

Franta
Romania
Serbia
Lituania
Austria
Feroe

Grupa 1

Portugalia
Suedia
Danemarca
Ungaria
Albania
Malta

Grupa 2

Grecia
Israel
Elvetia
Moldova
Letonia
Luxemburg

Grupa 3

Cehia
Polonia
Irlanda de Nord
Slovacia
Slovenia
San Marino

Grupa 4

Germania
Rusia
Finlanda
Tara Galilor
Azerbaidjan
Liechtenstein

Grupa 5

Spania
Turcia
Belgia
Bosnia
Armenia
Estonia

Grupa 6

Croatia
Anglia
Ucraina
Belarus
Kazahstan
Andorra

Grupa 8

Italia
Bulgaria
Irlanda
Cipru
Georgia
Muntenegru

Grupa 9

Olanda
Scotia
Norvegia
Macedonia
Islanda

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă