20.4 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialGruia, sub stare de asediu

Gruia, sub stare de asediu

Cel mai important meci la Cluj din acest an a primit o atenţie sporită din partea celor care trebuie să asigure ordinea publică. Steaua Bucureşti – ŢSKA Sofia este considerată o partidă cu grad de risc ridicat, iar Jandarmeria va acţiona pe măsură.

Astfel, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi al Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş vor asigura măsurile de ordine publică în zona apropiată Stadionului „Dr. Constantin Rădulescu”, pe traseele spre stadion, atât înainte de începerea meciului, cât şi pe timpul şi după încheierea acestuia, conform unui comunicat remis de instituţia clujeană.

De asemenea, cu patru ore înainte de startul partidei accesul auto şi pietonal în zonă va fi restricţionat, iar pe strada pe care vor intra suporterii de la ŢSKA Sofia în stadion nu va avea voie nimeni altcineva să umble, decât cei care dovedesc, prin legitimare, că locuiesc acolo.

Aproape 400 de interzişi

Nici măcar autobuzele publice nu vor avea regim normal, astfel că, potrivit RATUC, „pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului sportiv internaţional de pe stadionul din cartierul Gruia, la solicitarea Poliţiei Române şi a Jandarmeriei, în data de 18.08.2011, începând cu ora 17:00, liniile 37 şi 38 vor circula din P-ţa M. Viteazul până la intersecţia <<Şapte Străzi>>”. Fanii bulgari vor fi însoţiţi pe tot parcursul drumului de către doi poliţişti din ţara vecină, care vor fi atenţi ca 32 de suporteri ai ŢSKA-ului să nu intre în arenă din cauza suspendărilor.

Nici steliştii nu sunt mai cuminţi, pentru că 354 dintre ei suferă la rândul lor de această interdicţie, însă ei sunt doar din Bucureşti şi sunt şanse mari că fanii roş-albaştrilor din Capitală să nu facă deplasarea. Accesul suporterilor în stadion va fi permis de la ora 18:30, adică cu două ore înainte de ora oficială de începere a partidei.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Gheroghe Mărmureanu a vorbit despre următorul mare cutremur din România

Luni, 16 septembrie, România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 5,4, care a fost resimțit nu doar pe teritoriul țării, ci...

Secretara-șefă de la Universitatea de Medicină a fost găsită într-un lac din Capitală

Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului Omoruri În vârstă de 43 de ani, Cătălina Vali Matei a fost dată dispărută noaptea trecută....

400 de dosare de daună au fost avizate, în urma inundațiilor din Moldova și Dobrogea

64% dintre aceste dosare de daună sunt pentru județul Galați Peste 82% dintre aceste daune au fost notificate în baza asigurărilor de locuințe. Diferența o...
Ultima oră
Pe aceeași temă