5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialGropari constănțeni, cercetați pentru profanare de morminte

Gropari constănțeni, cercetați pentru profanare de morminte

Doi gropari de la cimitirul din orașul constănţean Ovidiu sunt cercetați pentru profanare de morminte, după ce au deschis un cavou și au furat bijuteriile găsite în cripta în care era înmormântată o femeie, informează Mediafax.

Poliţiştii din Ovidiu au fost alertați, la începutul acestei săptămâni, după ce aparținătorii unui cavou din Cimitirul Ortodox Vechi din localitate au descoperit că acesta fusese profanat.

În urma verificărilor s-a stabilit că infracţiunea a avut loc în perioada 25 decembrie 2014 – 20 aprilie 2015, din cavoul în care era înmormântată o femeie fiind furate verigheta, cerceii și un lanț, toate din aur.

În urma cercetărilor, anchetatorii au reușit în scurt timp să-i identifice pe suspecți, doi bărbați, de 35 de ani şi 43 de ani, care lucrau ca gropari la cimitirul respectiv, cei doi fiind acuzai de profanare de morminte și furt calificat.

Dintre bijuteriile furate, oamenii legii au reușit să recupereze doar verigheta, pe care au găsit-o la o casă de amanet din Ovidiu, și care a fost predată soțului defunctei.

Cei doi gropari au fost prezentați în fața unei instanțe de judecată, care a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

S-a descoperit ascunzătoarea lui Big Brother de la Bruxelles!

Cititorii noștri sunt deja familiarizați cu ceea ce înțelegem noi prin sintagma “statul de drepți,” un antonim al statului de drept - ființând ca...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...
Ultima oră
Pe aceeași temă