19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGripa noua baga spaima in autoritatile din sud-est

Gripa noua baga spaima in autoritatile din sud-est

» In Galati a fost confirmat ieri al saselea caz de gripa noua.

» Autoritatile au luat masuri de prevenire a extinderii bolii.

» In Constanta, Spitalul de Urgenta a intrat in carantina.

Conducerea spitalului clinic judetean de Urgenta Constanta a impus, ieri, o carantina pe termen nelimitat, ca masura de protectie si prevenire a imbolnavirilor de gripa, chiar daca in judetul Constanta nu a fost confirmat nici un caz. "S-au creat servicii de curierat si exista personal pus la toate usile de acces in spital. Toate informatiile vor fi transmise prin curier, toate pachetele vor fi date prin acesta. Informatiile privind cazul vor fi luate telefonic, direct de pe sectie, sau, acolo unde medicii coboara in policlinica, direct de la acestia, in policlinica", a declarat, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, dr. Florian Stoian. Potrivit acestuia, masura luata este una dura, dar care se impune din mai multe motive.

 

"Este vorba de singurul spital de urgenta din intreg judetul, el are singura sectie de terapie intensiva ca spital de urgenta si un alt motiv este acela ca nu trebuie sa ajungem in plin focar de virus gripal porcin ca sa luam aceste masuri", a precizat medicul. Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, la nivelul judetului sunt cateva cazuri suspecte de gripa noua, dar nici unul nu este confirmat.

Sase cazuri, la Galati
Directia de Sanatate Publica (DSP) Galati a confirmat, ieir, cel de-al saselea caz de infectare cu gripa noua A/H1N1 din judet. Potrivit directorului DSP Galati, dr. Costinela Georgescu, este vorba de un barbat de 54 ani, din Tecuci, care s-a intors recent din Anglia. Alte doua rude ale barbatului, un copil de doi ani si o tanara de 29 ani, insarcinata in luna a doua, sunt suspectate ca ar fi contractat boala. "Avem un caz confirmat in scris, o persoana adulta, de 54 ani, care este cu domiciliul in Anglia. S-a intors la Tecuci, unde are parintii. Boala a debutat pe 28 octombrie, cand a facut febra, stare generala alterata, motiv pentru care s-a adresat Spitalului de boli infectioase, iar dintre cele patru persoane cu care s-a intors din Anglia, in prezent, doua se indreapta catre Spitalul de boli infectioase.

 

Este vorba despre fiica si nepotul care prezinta, la fel, o simptomatologie usoara. Marti (n.r. – astazi) vom trimite probele la Institutul Cantacuzino. Ceea ce este de subliniat este faptul ca la sfarsitul acestei saptamani au fost sapte probe trimise catre Cantacuzino si toate au fost infirmate", a declarat Georgescu. DSP Galati nu poate achizitiona prea multe doze de vaccin pentru ca nu are bani. Un vaccin antigripal costa intre 33 si 36 lei, iar medicii ii sfatuiesc pe galateni sa se imunizeze singuri. Despre vaccinarea impotriva gripei porcine nu se stie nimic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă