16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialGrigor Dimitrov a câștigat turneul de tenis ATP 250 de la București

Grigor Dimitrov a câștigat turneul de tenis ATP 250 de la București

Grigor Dimitrov s-a impus în finala turneului de tenis BRD Năstase-Țiriac Trophy, de categorie ATP 250, de la București. Bulgarul de doar 22 de ani, numarul 14 mondial, l-a învins pe deținătorul trofeului, cehul Lukas Rosol, cu scorul de 7-6 (2), 6-1.

Dimitrov, cunoscut pentru relația sa cu Maria Șarapova, se află la a doua participare la București, prima dată, în 2012, el fiind eliminat încă din primul tur. De atunci cariera sa a cunoscut o ascensiune continuă, el devenind în prezent unul dintre contracandidați pentru un loc în top 10 mondial.

Bulgarul a trecut în semifinala, disputată ieri, de francezul Gael Monfils cu scorul de 5-1, după ce adversarul său a avandonat jocul încă din primul set. Rosol l-a învins Haase, în semifinale, în trei seturi, iar în sferturi reușise să treacă de Gilles Simon.

Pentru evoluția sa Dimitrov va primi 250 puncte ATP și un cec în valoare de 77.315 euro,

Finalul celei de-a 11-a ediții a openului românesc

Cea de a unsprezecea ediție a turneului de tenis de la București l-a adus din nou în finala de la simplu pe campionul de anul trecut, cehul Lukas Rosol. Dacă el a pierdut ultimul act în fața bulgarului, în turneul de dublu Horia Tecău s-a impus pentru a treia oară consecutiv.

Turneul, care a debutat în 1993, este cel mai important din estul Europei, aducând până acum la fileu mai mulți jucători din top 20 mondial, anul acesta printre capii de serie numărându-se: Grigor Dimitrov (talentatul bulgar de doar 22 ani), Mihail Yujnîi, Gael Monfils sau Gilles Simon, triplu campion la București.

Cu un potențial de creștere foarte mare, deseori s-a vorbit despre posibilitatea ca turneul să treacă la următorul nivel, categoria ATP 500. Totuși investițiile necesare ar fi unele mult mai mari, astfel că deocamdată turneul este menținut la nivelul ATP 250. 

 

Cele mai citite

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....
Ultima oră
Pe aceeași temă