CARAS-SEVERIN. Cele cateva sute de pescari din satele carasene de pe malul Dunarii au fost indreptatiti de Ministerul Agriculturii dupa greva de la inceputul lunii aprilie, in care cereau ca autoritatile romane sa accepte aceeasi perioada de interzicere a pescuitului ca si autoritatile din Serbia Muntenegru. Gheorghe Flutur a revenit asupra ordinului privind prohibitia pescuitului in anul 2006.
Astfel, perioada de 60 de zile s-a redus la jumatate in toate apele care constituie frontiera de stat a Romaniei. Au interdictie la pescuit scrumbia de Dunare si sturionii, dupa cum prohibitia de 60 de zile se mentine pentru toate celelalte ape naturale.
Chiar daca se bucura ca au convins autoritatile, pescarii caraseni de la Dunare, care fac parte, toti, din aceeasi asociatie, au acum si alte probleme.
Dupa ce si-au ales un nou presedinte, au descoperit ca cel vechi, un cetatean german cu domiciliul in Timisoara, ar fi lasat conturile asociatiei goale.
Oamenii il acuza pe fostul presedinte ca nu a predat nici bani, nici stampila, nici vreun act, drept pentru care l-au dat in judecata. Pescarii din Clisura Dunarii au amenintat cu noi proteste de strada acum cateva zile, suparati pe lentoarea cu care se deruleaza cercetarile in urma plangerii penale pe care au depus-o pe numele fostului presedinte al asociatiei.
In Clisura Dunarii functioneaza trei grupari de asociatii, cu un inventar propriu de aproximativ 90 de barci: una activeaza pe partea de sus a Dunarii, pana la Pojejena, a doua isi desfasoara activitatea in zona dintre Moldova Noua si Coronini, iar a treia intre localitatile Sasca si Sichevita.