9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialGrecii vor sa plece cu capul sus

Grecii vor sa plece cu capul sus

Victoria obtinuta in extremis in fata Suediei a adus Spaniei calificarea dupa doar doua etape si posibilitatea de a juca mult mai relaxat ultimul meci din grupa. Nici campioana europeana Grecia, deja eliminata dupa cele doua infrangeri suferite, nu va juca sub presiune, asa ca sunt sanse ca in meciul de astazi cele doua combatante sa puna pe primul plan spectacolul.

Grecii sunt hotarati sa schimbe imaginea lasata dupa primele doua jocuri. Fanis Gekas, care astazi nu va intra pe teren, este convins ca acei colegi care vor juca vor face un meci foarte bun, pentru ca fotbalistii greci sa se poata intoarce acasa cu capul sus. Presedintele federatiei elene, Vassilis Gagatsis, nemultumit de parcursul la acest turneu final, este convins ca Grecia va reveni in elita: "In meciul cu Suedia nu am jucat cum am planuit, iar in partida cu Rusia, desi am jucat mai bine, nu am avut noroc. Vom intineri echipa si vom juca din ce in ce mai bine. Antonis Nikopolidis si-a anuntat retragerea de la echipa nationala. Este baiat mare si stie ce face. Eu nu pot decat sa-i multumesc pentru tot ce a facut pana acum. In ceea ce-l priveste pe Otto Rehhagel, nici o clipa nu ne-am gandit la schimbarea sa. Vestea buna este ca artizanul celei mai mari performante a fotbalului elen a acceptat prelungirea contractului pana in 2010".

Dupa cum a anuntat Luis Aragones, pentru meciul de astazi vor fi menajati mai multi jucatori care au fost titulari in primele doua meciuri. Pe langa acestia, vor lipsi sigur cei cu probleme medicale, Carles Puyol si David Silva. Palmaresul este de partea ibericilor, care din noua meciuri au castigat sase si au pierdut o singura data. Cele doua echipe s-au intalnit atat in calificarile pentru Euro 2004, victorii in deplasare in ambele meciuri, cat si la turneul final, 1-1 in grupe. Meciul se va disputa pe stadionul Wals Siezenheim din Salzburg si va fi arbitrat de o brigada din Anglia, in frunte cu Howard Webb.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă