12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialGrecia: Mii de oameni protestează faţă de austeritate

Grecia: Mii de oameni protestează faţă de austeritate

Câteva mii de simpatizanţi ai partidului de opoziţie Stânga radicală (Syriza) protestează, duminică seară, în faţa parlamentului de la Atena, faţă de măsurile de austeritate, transmite Agerpres.

Potrivit forţelor de ordine, numărul manifestanţilor s-a ridicat la peste 2.000, însă jurnalişti şi organizatori aflaţi la faţa locului au afirmat că este vorba de aproximativ 5.000 de persoane, conform AFP.

‘Să oprim catastrofa’, ‘Plecaţi acum’, ‘Nu planurilor de austeritate’, se putea citi pe bannerele participanţilor aflaţi în piaţa Syntagma, din apropierea parlamentului, scenă a importante manifestaţii adeseori violente de la declanşarea, în 2010, a crizei în Grecia.

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului de coaliţie dreapta-socialişti, condus de premierul conservator Antonis Samaras, a fost depusă de Syriza joi, după evacuarea de către poliţie a localurilor fostei televiziuni publice ERT, aflate în zona de nord a Atenei.

Conform Stângii radicale, moţiunea urmăreşte să denunţe ‘politicile catastrofale’ ale guvernului care poartă în prezent discuţii la Atena cu reprezentanţi ai troicii finanţatorilor internaţionali (UE-BCE-FMI) cu privire la eventuale noi măsuri de austeritate.

Dezbaterea din parlament asupra moţiunii de cenzură a început vineri şi se încheie cu un vot nominal duminică la miezul nopţii. Pentru a răsturna executivul este necesară o majoritate absolută de 151 de voturi, imposibil de obţinut de opoziţie, deoarece majoritatea guvernamentală dispune de 155 de locuri din totalul de 300 ale legislativului.

Cele mai citite

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă