13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialGrecia îşi va închiria poliţiştii cu 30 de euro pe oră din...

Grecia îşi va închiria poliţiştii cu 30 de euro pe oră din cauza crizei economice

Poliţiştii greci vor putea fi închiriaţi cu 30 de euro pe oră de oricine are mijloacele necesare pentru acest lucru, o inovaţie menită să aducă bani la buget, a anunţat duminică Ministerul pentru Protecţia Cetăţeanului, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Ministerul a confirmat într-un comunicat adoptarea, la sfârşitul lui martie, a unei decizii ministeriale în acest sens, “în scopul de a amortiza costul de folosire a materialului şi infrastructurilor poliţiei şi de a le moderniza”.

Această reformă, care a fost adoptată în secret, tocmai a fost dezvăluită de săptămânalul Proto Thema, fiind o surpriză inclusiv pentru ministrul numit recent, Michalis Chryssohoidis, nemulţumit că nu a fost informat la timp, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Proto Thema susţine că factura variază între 30 de euro pe oră pentru un poliţist sau 40 de euro pentru o maşină de patrulă şi 200 de euro pentru o vedetă sau 1.500 de euro pentru un elicopter.

Potrivit ministerului, această închiriere va viza doar “cazuri excepţionale” şi nu va fi aprobată decât dacă nu va reduce capacităţile operaţionale al corpului de poliţie.

Gama serviciilor oferite include de la “escortă pentru transportul de materiale periculoase sau opere de artă” până la “însoţirea persoanelor” sau filmări.

Aceste servicii erau “oferite gratuit” de mai mulţi ani, subliniază ministerul, acuzat în ultimii ani de favoritisme faţă de elita politică şi economică a ţării.

 

Cele mai citite

Mai mult de jumătate din țară, sub ceață densă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineaţă mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în zone şi localităţi din...

O parte din curentul ieftin de la Hidroelectrica e captivă serviciilor secrete

SRI a încredințat fără licitație un contract de achiziție de curent electric producătorului de stat Hidroelectrica. Serviciul Român de Informații este unul dintre beneficiarii...
00:00:39

Un câine prins într-un râu învolburat din Bolivia a fost salvat

Un câine prins în apele repezi ale râului Orkojahuira din vestul Boliviei a fost salvat de un muncitor în construcții atârnat de o macara...
Ultima oră
Pe aceeași temă