12.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialGrecia în pragul haosului? Să ne mai gândim

Grecia în pragul haosului? Să ne mai gândim

„Grecia în pragul haosului” titra presa vineri, la cald, după anunţarea veştii că la Viena oficialii UE au convenit oferirea unui nou pachet de ajutor Greciei.

Elenii au primit anul trecut un pachet de salvare de 110 miliarde de euro din partea FMI şi UE. Noua înţelegere înseamnă alte măsuri de austeritate ce vor nemulţumi populaţia şi aşa nervoasă a ţării.

Colac peste pupăză, agenţia internaţională de rating Moody’s a anunţat în această dimineaţă că retrogradează ratingul a 8 bănci greceşti.

Într-adevăr, grecii s-au supărat de noul împrumut şi au decis să protesteze. Însă relatările presei internaţionale, preluate de ziarele din România, sunt infirmate de imaginile primite de romanialibera.ro de la Zacharias Androulakakis, un locuitor al Atenei.

Protestatarii adunaţi astăzi în faţa Ministerului de Finanţe şi în piaţa Syntagma, ce găzduieşte Parlamentul elen, au fost paşnici. Cetăţenii de rând par să savureze o zi obişnuită de vară în capitala celei mai vechi democraţii.

Diverse grupări extremiste au recurs la violenţe în ultimii ani în Grecia, Atena fiind adesea scena unor ciocniri violente între membrii acestora şi forţele de ordine.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă