25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGramofonul face ravagii in internet cafe-urile Iasiului

Gramofonul face ravagii in internet cafe-urile Iasiului

Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au luat in vizor internet cafe-urile din Iasi. In urma cu doua zile, politistii au descins in doua din cele mai mari sali de internet, iar procurorul Marius Bulancea a decis inceperea urmaririi penale in cazul celor doi patroni. In urma perchezitiei, au fost ridicate, in vederea cercetarilor, 31 de hard-disk-uri in valoare totala de 20.000 RON.
In internet cafe-ul Starnet politistii au identificat ca, pe cele 81 statii de lucru, sunt instalate soft-uri fara sa fie cumparate de la cei care detin licenta de drepturi de autor. Politistii au ridicat 9 hard-disk-uri din componenta serverului retelei de calculatoare. Patronul salii de internet este cercetat penal pentru distribuirea, inchirierea sau importul pe piata interna al operelor ori al produselor purtatoare de drepturi conexe, altele decat marfurile pirat si instalarea si rularea de programe pentru calculator fara consimtamantul titularilor drepturilor de autor.
In sala de internet de la Voodo Games s-a constatat ca de pe 23 din cele 67 statii de lucru din sala de internet cafe se puteau accesa jocuri fara licenta. Au fost ridicate 23 hard-disk-uri din componenta serverului retelei de calculatoare. Administratorul este cercetat pentru instalarea si rularea de programe pentru calculator fara consimtamantul titularilor drepturilor de autor. Bunurile ridicate vor fi expertizate de catre specialisti din cadrul Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor Bucuresti, iar ulterior titularilor de drepturi li se va solicita optiunea de constituire in parti civile in procesul penal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă