23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialGral Medical desfășoară campania anuală de prevenție a cancerului de sân

Gral Medical desfășoară campania anuală de prevenție a cancerului de sân

Până la sfârșitul lunii decembrie, Gral Medical desfășoară campania de prevenție a cancerului de sân „Viitorul depinde de tine. Ia măsuri acum!“. În fiecare an Gral Medical se implică în lupta contra cancerului la sân prin campanii de informare și prevenție.

Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidență în România de 8.981 cazuri noi pe an și o mortalitate de 3.244 decese anual (Globocan 2012). Mai mult de atât se observă că există un trend crescător de la an la an, iar comunitatea medicală trage un semnal de alarmă că în următorii 3 ani va depăși 10.000 de cazuri noi depistate în România. Un alt lucru îngrijorător este faptul că din ce în ce mai multe femei tinere se confruntă cu această problemă.

Odată cu apariția tratamentelor moderne oncologice, cancerul mamar se poate trata 100%, însă este foarte important să poată fi diagnosticat timpuriu. Aici intervine informarea și implicarea socială, astfel încât fiecare femeie trebuie să cunoască semnele și simpto-mele cancerului mamar, să se automonitorizeze și să intre într-un program de prevenție anual.

Cele mai importante simptome ale cancerului mamar sunt: modificări ale texturii pielii, scurgeri mamelonare, deformări ale unui sân, retracția mame-lonului, apariția unui nodul. Pentru a ține sub control cancerul mamar, orice femeie poate să apeleze anual la investigații de rutină și să își facă controlul de specialitate anual. Pentru a nu apela la investigații iradiante, cea mai facilă și accesibilă investigație de control este ecografia mamară bilaterală și un consult de specialitate. Investigațiile recomandate de medicii specialiști sunt ecografia mamară, mamografia (recomandat după 40 de ani) si RMN la sân.

Campania „Viitorul depinde de tine. Ia măsuri acum!“

În cadrul campaniei se oferă în perioada 01.12.2015 – 31.12.2015 un pachet medical promoțional: ecografii mamare bilaterale + interpretare la doar 40 lei în toată rețeaua de centre Gral Medical: București, Ploiești, Focșani, Sibiu, Pitești, Vâlcea și Craiova. Suplimentar fiecare pacient primește un voucher cu redu-ceri de 25% la analize medicale pentru un control suplimentar. Voucherul poate fi folosit de titular sau de orice membru al familiei. 

Detalii și programări se pot face la *GRAL

(*4725) / 021-323.00.00 (02)

pe site-ul oficial

www.gralmedical.ro

sau vă puteți alătura comunității Gral

(facebook.com/GralMedical)

Cele mai citite

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă