Autoritatile din Resita trebuie sa gaseasca urgent un spatiu suplimentar destinat animalelor mari gazduite in Gradina Zoologica din localitate.
La Gradina Zoologica din Resita, animalele, mai ales ursii, leii si tigrii, au un spatiu foarte mic in care isi duc zilele. Pentru a se conforma normelor UE, conducerea gradinii este obligata sa gaseasca urgent spatiu suplimentar pentru animalele mari.
Demersurile pentru extinderea complexului au inceput din anul 2002. Atunci, administratorul Gradinii Zoologice, cu sprijinul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola, a intocmit un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea parcului. Ulterior, acest studiu a fost inaintat Directiei pentru intretinerea si repararea patrimoniului din cadrul primariei municipiului, unde s-a impotmolit. In anul 2004, in urma unei discutii cu directorii de atunci ai Directiei Silvice si ai Ocolului Silvic Resita, cele doua institutii si-au exprimat disponibilitatea de a prelua Gradina Zoologica, dar acest lucru nu s-a mai intamplat.
Intre timp, autoritatile locale au anuntat ca urbea nu are resursele financiare necesare pentru extinderea si modernizarea complexului. De la Guvern a sosit anul trecut vestea ca Gradina Zoologica din Resita este cuprinsa intr-un program care prevede ca mai multe astfel de unitati din tara sa fie reabilitate si amenajate conform cerintelor europene. De aproape un an insa, la Resita nu sosit nici un sprijin concret pentru Gradina Zoologica, ci numai vorbe si promisiuni. Gradina din Resita a fost infiintata in 1965 prin extinderea "Coltului viu" al Liceului "Diaconovici Tietz".