20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGrădina Botanică, închisă în fiecare lună

Grădina Botanică, închisă în fiecare lună

Măsura va intra în vigoare la 1 ianuarie. Ziua în care vor fi închise serele Grădinii Botanice va fi prima zi de luni din fiecare lună calendaristică în parte.

Ce spun reprezentanţii Grădinii Botanice

„Ca urmare a studiilor statistice privind numărul de vizitatori din Grădina Botanică, s-a constatat că prezenţa cea mai scăzută se înregistrează în ziua de luni, motiv pentru care am propus, cu caracter permanent, închiderea serelor Grădinii Botanice în prima zi de luni din fiecare lună”, spun reprezentanţii Grădinii Botanice. Ei mai spun că, „în vederea menţinerii plantelor într-o formă optimă, este obligatoriu să se aplice periodic (cel puţin o dată pe lună), tratamente fitosanitare preventive, curative şi de întreţinere cu substanţe cu grade diferite de toxicitate, fiind necesar să se interzică accesul vizitatorilor în timpul efectuării acestora, cât şi minimum 10 ore după terminarea lor”, potrivit www.clujtoday.ro.
Grădina Botanică din Cluj-Napoca este o instituţie ştiinţifică, didactică şi educativă ale cărei baze au fost puse în anul 1920 de către profesorul şi savantul biolog Alexandru Borza. Pe o suprafaţă de 14 hectare, cu un teren cu configuraţie variată, potrivit pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor de pe diferite continente, sunt cultivate circa 10.000 de categorii de plante. În incinta Grădinii Botanice se află şi un interesant Muzeu Botanic, disponibil vizitatorilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă