6 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialGorbaciov: Folosirea justiţiei împotriva lui Aleksei Navalnîi, "inacceptabilă"

Gorbaciov: Folosirea justiţiei împotriva lui Aleksei Navalnîi, “inacceptabilă”

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a denunţat o folosire “inacceptabilă” a justiţiei împotriva unui adversar politic, după condamnarea, joi, a opozantului rus Aleksei Navalnîi la cinci ani de închisoare, relatează AFP, informează Mediafax.

“Utilizarea justiţiei în lupta împotriva adversarilor politici este inacceptabilă”, a declarat Gorbaciov într-un scurt comunicat, adăugând că toată afacerea “confirmă, din nefericire, că nu avem o justiţie independentă”.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat joi la cinci ani de închisoare şi a fost arestat în sala unui tribunal din Kirov, la aproximativ 900 de kilometri est de Moscova, după ce a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri.

Judecătorul Serghei Blinov l-a condamnat pe Navalnîi la “cinci ani de închisoare”, ţinând cont de “gravitatea infracţiunii” penale şi “pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru societate”. Opozantul a fost încătuşat şi arestat în sala de judecată.

Citeşte şi  Gorbaciov despre Putin: Am sentimentul că este foarte tensionat şi plictisit

 

Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă